Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

Az udvaron akarták elásni az öreget, mert nem volt pénzük

Szerbia - A Dinkics család hat napot töltött együtt a nagyapa holttestével, mire elhatározták, hogy az udvaron hantolják el az öreget. A temetésre nem volt pénzük.
Minden baj akkor kezdődött, amikor a család legidősebb tagja, a kilencven éves Ranko Dinkics elhunyt. A család egy ideig kerülgette a halottat, majd úgy döntöttek, ásnak egy gödröt az udvaron és oda temetik az öreget.

– Egy koporsót kaptunk, annyi volt a segítség, de nem volt pénzünk sírhelyre – kezdte el a bizarr történetet Radmila, az elhunyt lánya, aki a szerb Pressnek adott nyilatkozatában hozzátette, hogy bár szülei mindkettőjüknek váltottak sírhelyet, a nagymama halála után tragikus hirtelenséggel a sógornőjük is meghalt, ezért a nagyapa sírhelyét használták fel a temetéshez.

– Dinkicsék Ranko halálhírét betetették a gyászjelentésbe. Azt hittük csak elfelejtették odaírni, mikor lesz a temetés. Aztán kibírhatatlan bűz kezdett terjengeni a házuk környékén. Mi szomszédok vagyunk, de nem sejtettük hogy a koporsó a megboldogult Ratko holttestével még mindig odabent van. A kép akkor kezdett összeállni, a fejünkben, amikor Dobrivoje ásni kezdett a kertben. Csak nem az ablaka alá fogja temetni az apját – idézi a szomszédokat a Press.

A család, a helyszín és az elhunyt.

A sokkolt szomszédság kihívta a rendőröket, akik a családfőt még mindig nagy munkában találták. Ásta a sírt. Dinkicsék szerint semmi rossz nincs abban, ha Ranko az udvaron nyugszik, hiszen Szlobodan Milosevicset is saját kertjében temették el.

Miután híre ment az esetnek Kragujevac városában, ahol az egész történet játszódott, egy jótét lélek jelentkezett, és megváltotta az öregember sírhelyét. Dinkicséknek 60 ezer dinárra (úgy 180 ezer Ft) lett volna szükségük egy új sírhoz, és legalább 30 ezer dinárba került volna a meglévő hely kibővítése.

Olvasóink írták

 • 17. joy 2009. július 03. 07:58
  „Meghalás, öngyilkosság: halmpzott kib.szás a hátramaradottakkal.”
 • 16. joy 2009. július 03. 07:56
  „flexi!
  Tényleg jó lenne a temetési kamatmentes hitel, ha a bankok a megboldogult banxámlájáról emelnék le a törlesztő részleteket!”
 • 15. nagypappa 2009. július 03. 03:32
  „Már meghalni sem érdemes.
  Ilyen magas temetési költségek mellett.
  El kellene gondolkodni azon, hogy ha valaki 20-30-40 évig fizeti TB-t és a nyugdíját nem tudta élvezni, nem kellene esetleg bevezetni ezekre a TB finanszírozást? Mert még is csak a TB jár jól, hogy nem kellett a nyugdíjra költenie.

  Legtöbbet a Deszki Önkormányzatnál tudnának mesélni a temetetlen holtakról.
  A Szanatóriumban sokan halnak meg és sok holtestet nem visznek el a rokonok.”
 • 14. flexsnake 2009. július 03. 02:04
  „10. helyesírásprogram, pereld a googlet hogy átírogatja a hozzászólást.”
 • 13. apátfalvifaszagyerek 2009. július 03. 01:40
  „szerintem a temetkezési vállalkozó az egyik legundorítóbb szakma... a sok kis ***** meggazdagszik az elhunytakból, a hozzátartozók meg fizethetnek... az igazságos az lenne, ha csak a síremléket kellene kifizetni, de én úgy tudom, hogy a sok kis csicskának még perkálni kell a temetőben a helyért... :S”
 • 12. smalltown 2009. július 02. 23:48
  „szerencsetlenek! Megis mit td tenni, akinek nincs penze a temetesre? Kar megint csak itelkezni, meg svedezni, meg feltetelezni, hogy elottak a penzt stb.... Sok hasonlo sorsu ember van, akinek egyszeruen nincs penze temetesre!:((”
 • 11. csutka 2009. július 02. 22:02
  „Sajnos vannak az országban olyan elhunytak is akiket évek óta nemtudott eltemettetni a családja.
  Talán tavaly láttam erről egy riportot.”
 • 10. bo 2009. július 02. 21:29
  „Alagsor flexi! Tőled ilyen hibát nem nézek el!:-)”
 • 9. flexsnake 2009. július 02. 18:26
  „Magyarországon történt: egy idős hölgy elhunyt a kórházban és miután hozzátartozója nem volt egy hónapig a kórház alaksorában tárolták. Végül a város fizette ki a temetési költségeket. Jó lenne ha létezne temetésre kamatmentes hitel mert bizony a temetés és a végtisztesség megadási itthon nagyon komoly anyagi teher. Ezt mindenképpen meg kellene oldani.”
 • 8. hargita 2009. július 02. 17:59
  „Két évig fizettem a hitelt, amit a férjem temetésére vettünk fel....pedig fele pénz már megvolt.”
 • 7. aslani 2009. július 02. 17:23
  „Nemcsak a "magas svédekkel" van baj, hanem ugy általában mindenkivel.
  Csatlakozom a 4, 5, hozzászólóhoz a költségek nagyon magasak!”
 • 6. 620829 2009. július 02. 14:33
  „HA JÓL LÁTOM ISMÉT OTT KINT IS A MAGAS .... VAN A BAJ.......NO MIÉRT IS NEM CSODÁLKOZOM MÁR EZEN???????????????A CIGI ÉS A PIA AZ FONTOSABB-ÉN MEGÉRTEM!”
 • 5. KristoGergely 2009. július 02. 13:04
  „A csaladnak, ha lett volna penze, minden bizonnyal eltemette volna a bacsit normalis korulmenyek kozott. Valoban nagyon dragak ezek a koltsegek, igy szerintem nem szabad oket ezert elitelni.”
 • 4. Lúdasmatyi 2009. július 02. 10:52
  „Van egy temetkezési vállalkozó ismerősöm.Azon gondolkodik,hogy Amerikából kellene autót hozasson,mert itthon nem talált megfelelő sportkocsit.Rendesen meggazdagodott a halottakból.Ezt nem szabadna engedni,hogy szegény hozzátartozók évekre eladósodjanak azért,hogy szeretteiik békében nyugodjanak.”
 • 3. bo 2009. július 02. 09:01
  „Svéd vendégmunkások Szerbiában!:-)”
 • 2. rekontra 2009. július 02. 08:31
  „Nem kell csodálkozni,itthon is irreálisan magasak ezek a költségek.
  Nem beszélve arról,hogy utána esetleg fel lehet tovább venni az elhunyt nyugdíját.”
 • 1. flexsnake 2009. július 01. 23:01
  „,,A sokkolt szomszédság kihívta a rendőröket, akik a családfőt még mindig az találták. "
  Az helyett ott.

  Elég szomorú dolog de sajnos itthon is volt rá példa. Sőt rendszeresen vesznek fel személyi kölcsönt temetésre.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallatlan: leszúrta a szemtanút a bíróságon

Németország - A tárgyalóteremben szúrt halálra a vádlott egy nőt Németországban Drezda város bíróságán. A vádlottnak egy becsületsértési ügy miatt kellett megjelennie a bíróságon. Tovább olvasom