Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Az ügyész szerint nem történt gyilkosság Kézdiszentléleken

A Kovászna megyei főügyész szerint nem merül fel a gyilkosság gyanúja a Kézdiszentléleken augusztus 10-én balesetet szenvedett motoros ügyében.
Florin Satarbasa főügyész a maszol.ro portálnak nyújtott hétfőn tájékoztatást a nyomozás állásáról.

A balesetben egy 37 éves szovátai motoros bukott amiatt, hogy megpróbálta elkerülni az úttesten szabálytalanul átkelő 11 éves kislányt.

A motoros meghalt, utasa és az elgázolt kislány súlyosan megsérült, egy segíteni megállt másik motorost pedig a kislány hozzátartozói megvertek és megkéseltek.

Az erdélyi magyar lapokban több olyan nyilatkozat is megjelent, mely szerint az áldozat élt a baleset után, és a helyszínen összegyűlt tömeg lincselte meg. Szerdán mintegy hétszáz motoros vett részt szolidaritási megmozduláson a faluban, és keltett rettegést a falu végén lévő cigánysoron, ahol a baleset történt.

A főügyész a portálnak elmondta, bár a részletes törvényszéki orvostani jelentés még nem készült el, nincs bizonyíték arra, hogy a balesetet szenvedett férfit bántalmazták volna. Az ideiglenes halottkémi vizsgálat megállapította, hogy a motoros halálát nem ütlegelések, hanem a bukás miatti sérülések okozták - tudatta a főügyész az erdélyi portállal. Florin Satarbasa hozzátette: jelenleg azt vizsgálják, gyanúsítható-e az elgázolt gyermek mulasztásból elkövetett emberöléssel. Ha ugyanis bebizonyosodik, hogy a kislány figyelmetlensége okozta a motoros halálát, akkor ennek büntetőjogi vonzata is van.

A rendőrség négy kézdiszentléleki férfit állított elő a segíteni megállt motoros elleni gyilkossági kísérlet gyanújával, egyiküket a bíróság 29 napos vizsgálati fogságba helyezte.

A Transindex portál hét végén közölt helyszíni riportja szerint a vétlen motorost tévedésből bántalmazta a baleset helyszínén összesereglett tömeg. Azt hitték ugyanis, hogy ő gázolta el a kislányt. A balesetet szenvedett motorost és utasát csak később vették észre. Ők az árokba zuhantak, motorkerékpárjuk pedig egy viskó padlására repült átszakítva a cserepes tetőt. A megkéselt motorost és utasát rendőrség járőrautóban kellett kimenekíteni a tömegből.

A portál arról is beszámolt, hogy a székelyföldi faluban kiéleződött a feszültség a helyi magyar és roma közösség között. Pénteken hajnalban ismeretlenek petárdát dobtak az egyik viskó udvarára. A faluban csendőrjárőr próbálja elejét venni annak, hogy újabb konfliktus alakuljon ki a két közösség között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszbarát lázadók kilőttek egy menekülőket szállító buszkonvojt

Az ukrán oroszbarát lázadók rakétavetőből kilőtt lövedékkel hétfőn eltaláltak egy buszkonvojt, amely… Tovább olvasom