Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Az ukrán elnök érvénytelenítheti a gázmegállapodást

Az ukrán államfő úgy véli, hogy az ukrán-orosz gázmegállapodás Ukrajna szempontjából egy sor olyan részletet tartalmaz, ami hátrányos az országára nézve. Viktor Juscsenko szerint ezek nem felelnek meg a két ország közötti jószomszédi viszonynak, valamint a korábbi megállapodásoknak, ezért követelik annak felülvizsgálatát.
Az Elnöki Titkárságnál ragaszkodnak a január 19-én Moszkvában aláírt gázszállítási megállapodás felülvizsgálatához. Az ukrán államfő tanácsadói úgy vélik, hogy az ukrán-orosz gázmegállapodás Ukrajna szempontjából egy sor igazságtalan részt tartalmaz és függő helyzetbe sodorja a Naftohaz ukrán energetikai vállalatot - adta hírül csütörtökön a kárpátaljai Kárpátinfo hírportál.

Viktor Juscsenko egy jogászokból és ügyvédekből álló vizsgálócsoportot is alakított, melynek élére Igor Puksint az Elnöki Titkárság alelnökét nevezte ki. A vizsgálóbizottság nyilatkozata szerint a Naftohaznak a nemzetközi jogokra hivatkozva jogában áll a megállapodás módosítását javasolni az orosz Gazpromnak. Nemleges válasz esetén pedig a Stockholmi Kereskedelmi Kamarához is fordulhat segítségért a dokumentum diszkriminatív pontjaira hivatkozva.

Korábban Bogdan Szokolovszkij, Viktor Juscsenko energiaügyi tanácsadója is bejelentette, hogy az ukrán fél fenntartja a jogot a gázmegállapodás érvénytelenítésére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyazsírból klónoztak kutyakölyköt Koreában

Egy koreai biotechnológiai cég csütörtökön bejelentette, hogy a világon elsőként zsírszöveti… Tovább olvasom