Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Az USA magyarországi nagykövete elítéli a szivárogtatást

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete pénteken elítélte a WikiLeaks titkos diplomáciai iratokat kiszivárogtató tevékenységét, amellyel szerinte Washington és Magyarország, illetve más szövetségesek és partnerek közötti kapcsolatot próbálták aláásni.
Eleni Tsakopoulos Kounalakis az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, hogy bár nem áll módjában a nyilvánosságra került dokumentumok hitelességét kommentálni, nagyon sajnálja, ha olyan információk is napvilágra kerültek, amelyek bizalmas természetűek voltak.

A nagykövet szerint a diplomácia alapfeltétele, hogy nyílt és őszinte párbeszédeket lehessen folytatni, ezért ő is ezt teszi magyarországi beszélgetőpartnereivel csakúgy, mint a nagykövetség munkatársai, és más nemzetek diplomatái.

Kiemeli: feladatuk, hogy megértsék Magyarországot, az itt élő emberek nézeteit, meggyőződését és aggodalmait, hogy ezeket az információkat Washingtonban megoszthassák azokkal, akik gyakorlati politikai döntéseket hoznak. Eleni Tsakopoulos Kounalakis szerint erre azért van szükség, mert "csak egymás megértésével és megismerésével kerülhetjük el a félreértéseket" és kizárólag így "érhetjük el közös céljainkat".

Az Egyesült Államok nagykövete hangsúlyozza, hogy Magyarország Washington barátja és szövetségese. "Nagyon hasznos az együttműködésünk a globális kihívások leküzdésében; biztonságunk és gazdasági prosperitásunk összekapcsolódik" - fűzi hozzá.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis megjegyzi továbbá, hogy az Egyesült Államok minden kormányhivatala további lépéseket tesz érzékeny információik megvédése érdekében.

Olvasóink írták

  • 2. floridaimagyar 2010. december 05. 00:00
    „Hat kcsit kinos. Allitolag a hadsereg hirszerzoi alakulkatabol szivaraogtatta ki valali - aki mar le is van tartoztatva. .. Bar nincs semmi allatira nagy durranas az egeszben - de vannak azert nagyon erzekeny dolgok is benne (pl egyers arab orszagok kerik az USA-t hogy rohanja le Irant, stb ).”
  • 1. dodó 2010. december 04. 11:15
    „Most az egyszer hiszek a kedves jó Eleni Tsakopoulos Kounalakisnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Víz alá került Velence nagy része

Olaszország - Az Adriai-tenger megnövekedett szintje miatt víz alá került pénteken Velence nagyobbik… Tovább olvasom