Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Az USA üdvözölte Mladic őrizetbe vételének hírét

Az Egyesült Államok csütörtökön üdvözölte, hogy Szerbiában őrizetbe vették Ratko Mladicot, a boszniai szerb hadsereg egykori, háborús bűncselekményekkel vádolt parancsnokát és várja kiadatását a hágai Nemzetközi Törvényszéknek.
"Az Egyesült Államok üdvözli a szerb kormány bejelentését Ratko Mladic elfogásáról" - mondta Ben Rhodes helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó a franciaországi Deauville-ban, a legfejlettebb ipari államokat tömörítő csoport, a G8 csúcstalálkozóján. "Várjuk a gyors átadást a hágai bíróságnak" - tette hozzá.

A magas rangú amerikai tisztviselő gratulált a szerb kormánynak, valamint együttérzését fejezte ki a 16 évig bujkált Ratko Mladic által feltétezhetően elkövetett büntettek áldozatai hozzátartozóinak.

Olvasóink írták

  • 1. bánki 2011. május 28. 08:22
    „Sheehan a szenátusi meghallgatáson azt fejtegette, hogy a Boszniában szolgáló holland békefenntartó alakulat harci morálja a buzi katonák jelenléte miatt túl gyenge volt Srebrenica védelméhez.
    A srebrenicai muzulmán enklávé 1995-ben, a délszláv háború idején holland kéksisakosok védelme alatt állt. Létszámban nem vehették fel a harcot a fölényben lévő boszniai szerb erőkkel szemben, s ehhez az ENSZ Biztonsági Tanácsától sem rendelkeztek megfelelő felhatalmazással. A szerbek támadással való fenyegetésének hatására kivonták őket a térségből. A boszniai szerb harcoló alakulatok ezután megszállták Srebrenicát, s több mint 8000 muszlim férfit és fiút mészároltak le, amit a világszervezet később népirtásnak minősített.
    A szenátusi meghallgatáson Sheenan kamerák előtt azt állította, hogy Henk van den Breemen akkori holland vezérkari főnök arról beszélt neki: a homokosok jelenléte hadseregében "a probléma része" volt Srebrenicában.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Malina Hedvig feljelentette a volt szlovák belügyminisztert

Szlovákia - Malina Hedvig, az öt éve Nyitrán megvert szlovákiai magyar diáklány becsületsértésért… Tovább olvasom