Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Azonosították Petraeus CIA-igazgató másik szeretőjét is

Életrajzíróján kívül egy másik házasságon kívüli kapcsolata is volt a CIA-igazgatónak, David Petraeusnak.
Életrajzíróján kívül egy másik házasságon kívüli kapcsolata is volt az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) pénteken váratlanul lemondott igazgatójának, David Petraeusnak, és az illetőt már azonosították is a 37 éves Jill Kelley személyében.

A hírek szerint a tampai MacDill légi támaszpont katonacsaládjai mellett önkéntes segítőként dolgozó Kelley volt a forrása a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálatának, amely fényt derített a CIA-főnök és életrajzírója, Paula Broadwell viszonyára. Kelley azután fordult az FBI-hoz, hogy Broadwell fenyegető e-maileket küldött neki, állítólag olyan szövegekkel, mint "tudom, mit tettél, szállj le a pasimról!". Rendőrségi és igazságügyi források szerint viszont a vizsgálat során váratlanul bukkantak Petraeus nevére.

Paula Broadwell nem volt elérhető, hogy megjegyzést fűzzön a hírekhez, s a CIA és az FBI is elzárkózott az ügy nyilvános kommentálásától. Jill Kelley, aki vasárnap a bázishoz közeli otthonának kertjében nagy, több mint százfős kerti partit rendezett egyik gyermekének születésnapja alkalmából, szintén nem nyilatkozott a kívül összegyűlt újságíróknak, de azután kivételt tett a helyi Tampa Bay Times társasági rovatának cikkírójával. A lap szerint a nő azt mondta, hogy "családja továbbra is kedveli Petraeust".

A Petraeus családhoz közel álló egyik forrás szerint Kelley és férje, a tampai ráksebész Scott Kelley akkor barátkoztak össze velük, amikor Petraeus tábornok 2008-tól 2010-ig a MacDillen állomásozott a közel-keleti és afganisztáni műveletekkel foglalkozó Középső Parancsnokság (Centcom) parancsnokaként. A házaspárok később is kapcsolatban maradtak, és később Washingtonban is találkoztak, amikor Kelleyék rokonaikat keresték fel. A forrás szerint Jill Kelley és Petraeus "csupán régi barátok voltak, semmi több".

Médiajelentések szerint a washingtoni kongresszus kedden meghallgatja az FBI és a CIA igazgatóhelyettesét, Sean Joyce-t és Michael Morellt az ügyben. A szenátus hírszerzési bizottságának elnöke, a demokrata párti Dianne Feinstein mindenesetre más vasárnap azt mondta a Fox News hírtelevízióban, hogy "a nemzetbiztonságot mindeddig semmilyen kár nem érte" az ügy miatt.

Petraeus, aki alig több mint egy éve állt a CIA élén, pénteken jelentette be, hogy előző nap benyújtotta lemondását Barack Obama elnöknek, aki másnap elfogadta azt. "Harminchét évi házasság után óriási hibát követtem el, és házasságon kívüli kapcsolatba bocsátkoztam. Az ilyen viselkedés elfogadhatatlan férjként és egy olyan szervezet vezetőjeként is, mint a miénk" - magyarázta döntését a hírszerző ügynökség alkalmazottainak írt üzenetében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irán nagyszabású légvédelmi gyakorlatot kezdett

A "Velájat-4" manőver Irán északkeleti, keleti és délkeleti régióinak összesen 850 ezer… Tovább olvasom