Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Bálnavadászok és természetvédők hajói ütköztek

Összeütközött a Déli-óceánon bálnákra vadászó egyik japán halászhajó az őket akadályozni próbáló természetvédők hajójával pénteken. Mindkét fél a másikat tette felelőssé az ütközésért, amelyben a jelentések szerint senki sem sérült meg.
A Sea Shepherd nevű harcias amerikai természetvédő csoport szerint éppen a bálnák egyik hajóról másikra történő átrakodásának akadályozásával voltak elfoglalva, amikor az egyik japán bálnavadász hajó az útjukba állt. Paul Watson kapitány elmondása szerint a japán hajók mozgása miatt képtelen volt elkerülni az ütközést.

A japán bálnakutatási intézet szerint azonban a természetvédők egyenesen nekivezették hajójukat a bálnavadászoknak. A japán halászati ügynökség szerint képtelenség, hogy a japán hajók a természetvédők által leírt hirtelen manővert végre tudták hajtani.

Összeütköztek a bálnavadászok és a természetvédők hajói.
Összeütköztek a bálnavadászok és a természetvédők hajói.

Watson elmondása szerint azonban a japán bálnavadászok évek óta nem voltak annyira agresszívak, mint az idei szezonban.

A bálnák kereskedelmi célú halászata 1986 óta tilos, de Japán mégis több százat öl le évente, kihasználva azt a joghézagot, amely lehetővé teszi a tengeri állatok tudományos célú halászatát. A bálnák azonban a boltok polcain végzi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb öngyilkos merényletek Pakisztánban

Hat ember, köztük két rendőr megsebesült, amikor egy öngyilkos merénylő pénteken felrobbantotta… Tovább olvasom