Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Banánszállítmányba rejtett 2 mázsa kokaint fogtak az olasz hatóságok

A dél-olaszországi Gioia Tauro kikötőjében 215 kilogramm, dél-amerikai banánszállítmányba rejtett kokaint foglaltak le, Nápolyba pedig Spanyolországon keresztül érkezett a kábítószer.
Egy equadori zászló alatt közlekedő konténerhajóval érkezett a drog Gioa Tauróba - közölték szerdán az olasz hatóságok.

A rendőrség a banánrakomány között elrejtve találta meg a 215 kilogramm kokaint. A piacon 43 millió eurót érő kábítószer "címzettje" a índrangheta délolasz bűnszervezete volt.

Március 20-án tizenkét európai és dél-amerikai országban a nemzetközi drogkereskedelem 23 tagját tartóztatták le, közöttük a índrangheta tagjait is.
A hatóságok akkori közlése szerint az európai piacra Dél-Amerikából érkező kábítószer egyik elosztó állomása Gioia Tauro kikötője. A kokain hetente néhány száz kilogrammos csomagokban érkezik kereskedelmi hajókon elrejtve. A gyümölcs vagy zöldség közé helyezik el a drogot rejtő zsákokat. Az olasz maffia tudja, hogy melyik konténert kell kinyitnia, ahonnan csak kiemelik a csomagokat.

A mostani fogás az egyik ilyen szállítmány volt.

Szerdán Nápolyban 25 kilogramm kokaint és 232 kilogramm hasist foglaltak le a hatóságok. A kábítószer Dél-Amerikából - Marokkón és Spanyolországon keresztül - szintén hajóval érkezett. Az akció során a camorra helyi bűnszervezet és a índrangheta összesen 30 tagját tartóztatták le. Az egyik bűnöző üldözés közben egy vécében akarta lehúzni a szervezet által használt telefonkártyákat, de a rendőrök gyorsabbak voltak nála és megszerezték ezeket.

A índrangheta tavalyi forgalma elérte az 53 milliárd eurót (16 ezer milliárd forintot), és ezzel meghaladta a McDonaldís amerikai gyorsétteremlánc és a Deutsche Bank német pénzintézet együttes éves bevételét.

Az olasz belügyminiszter a héten jelentette be, hogy száz katonát vezényelnek Nápolyba és térségébe a szervezett bűnözés elleni küzdelem megerősítésére. Ezzel párhuzamosan megkezdődött az Olaszországba érkező kábítószer-szállítmányok sorozatos "elfogása" is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második világháborús bomba robbant fel Bangkokban

A bomba egy ócskavas-kereskedésbe került, ahol azt hitték, már hatástalanították. Legalább 7 ember… Tovább olvasom