Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Bankunió: javaslatok a bankválságok kezelésének szabályozására

Bizottsági javaslatokat terjeszett elő az Európai Bizottság a bankunió megvalósítására.
A bankunió megvalósítását elősegítő javaslatokat terjesztett elő az Európai Bizottság szerdán. A javaslatok célja az esetleges későbbi bankválságok kezelésének szabályozása.

Az intézkedések José Manuel Durao Barroso elnök megfogalmazása szerint lépést jelentenek a bankunió irányában, Michel Barnier témafelelős biztos szerint pedig változtatnak azon, hogy a nehéz helyzetbe került pénzintézetek megmentésének költségeit az adófizetők viseljék.

A bizottság közleményéből kiderül: 2008 októbere és 2011 októbere között az Európai Bizottság 4500 milliárd euró (az uniós GDP 37 százalékának megfelelő) állami támogatást hagyott jóvá pénzügyi intézmények javára.

Az bizottság reményei szerint az új kezdeményezések révén a hatóságok rendelkezésére állnak majd azok az eszközök, amelyekkel érdemben tudnak fellépni még a problémák felmerülése előtt, vagy a folyamat korai szakaszában.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2012. június 06. 12:59
    „A virtuális bankválság következtében a lakásukat, házaikat a felvett hitelösszegnél -közben történt több éves törlesztés ellenére is! - magasabb összeggel végtörleszteni, eladni kényszerült gyermekes családok súlyos gondjait ki készül kezelni, mert eleddig teljesen magukra lettek hagyva, miközben a magyarországi bankok a virtuális válság közepette elég jelentős többletnyereségre tettek szert?!! Bizony jó lenne, ha a magyarországi bankok kártalanítanák azon ügyfeleiket, akik a több éves törlesztésük után is - 2-3 év után több millió forinttal kellett többet visszafizetniük az eredeti felvett hitelösszeghez viszonyítva! Ugye megteszi az illetékes szaktárca ez ügyben is nemcsak a "bankmentő" akcióját, hanem az ügyfélmentő akcióit is! Minden banki ügyfélnek az adatai a bankok központi szerverén meg van, így az ügyfelek beazonosítása és kiértesítése gyakorlatilag gond nélkül megoldható! Több százezer ember, család várja az illetékes szaktárca ez irányú intézkedését, hiszen be is bizonyosodott, hogy a banki indexálási trükk miatt váltak fizethetetlenné a majd´ megduplázott havi törlesztőrészletek! Most bizony ebben a súlyos kérdésben a megoldást illetően a kormány és a magyar bankrendszer első számú vezető térfelén van a labda és ez ügyben szükséges emberséggel, lojalitással és őszinteséggel segíteni az ügyfeleken, akik abszolúte önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A román sajtó szerint Kövér László kettős kampányt folytat Erdélyben

Egyrészt a Magyar Polgári Pártnak (MPP) kampányol, másrészt a magyar állampolgársággal is… Tovább olvasom