Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Barak szerint nyugtalanító az egyiptomi választás eredménye

Az izraeli védelmi miniszter szombaton "nagyon, nagyon nyugtalanítónak" nevezte az egyiptomi parlamenti választás kimeneteléről érkező híreket.
Kevés hivatalos eredmény látott napvilágot a választás első fordulójáról, de kiszivárgott hírek szerint egyértelműen vezetnek az iszlamista pártok, élükön a Muzulmán Testvérek.

Ehud Barak azon reményének adott hangot, hogy a Hoszni Mubarak elnök megbuktatását követő első parlament tiszteletben tartja majd az ország nemzetközi szerződéseit, beleértve az 1979-es Izraellel kötött, ingatag békeszerződését is.

Izrael fő aggodalma a Muzulmán Testvérek, amely hűvös a békeszerződés vonatkozásában és amely szoros kapcsolatokat ápol a Gáza övezetben uralmon lévő Hamász iszlamista szervezettel.

Az egyiptomi választást szakaszosan tartják, a végeredmény csak jövőre válik ismertté.

Lior Ben Dor külügyi szóvivő úgy nyilatkozott, hogy Izraelt nem lepte meg a Muzulmán Testvériség előretörése és meggyőződése, hogy a két ország közötti békeszerződés érvényben marad.

"Tiszteletben tartjuk az egyiptomi választás eredményét. Ez az egyiptomi nép választása" - mondta a szóvivő.

A Hamász honlapján közzétett nyilatkozatában a szervezet helyettes vezetője, Músza Abu Marzúk megállapítja, hogy "az egyiptomi nép az iszlamistákba vetett bizalmának adott hangot. ... Hisszük, hogy a jövőben több támogatást kap ügyünk az egyiptomiaktól".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Breivik megkérdőjelezi a pszichiátriai jelentést

Anders Behring Breivik, aki július 22-én Norvégiában 77 ember ölt meg, elutasítja az őt elmebetegnek… Tovább olvasom