Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Beomlott egy híd Ausztriában: 800 tonnányi beton hullott a sínekre - fotók

A baleset Graztól északra, az S35-ös autóút közelében történt szombaton kora este.

Beomlott egy félkész közúti híd Ausztriában, emiatt korlátozzák a vasúti közlekedést a Bécs és Graz, valamint a Salzburg és Graz közötti vasútvonalon várhatóan két hétig, továbbá a közeli autóúton is terelés lesz - közölték az osztrák illetékes hatóságok vasárnap.

A baleset Graztól északra, az S35-ös autóút közelében történt szombaton kora este. Valószínűleg az építőállvány meggyengülése miatt zuhant le a híd, amelynek építési alapmunkálatait tíz nappal ezelőtt fejezték be. Csaknem százméteres szakaszon összesen mintegy 800 tonnányi beton hullott a sínekre. Szerelvény épp nem haladt át az útszakaszon, személyi sérülés nem történt, de a közelben hét lakóházat is ki kellett üríteni.

A Graztól északra, az S35-ös autóút közelében beomlott félkész közúti hídról készült kép az ausztriai Frohnleitenben február 22-én. Fotó: MTI/EPA/Erwin Scheriau
A Graztól északra, az S35-ös autóút közelében beomlott félkész közúti hídról készült kép az ausztriai Frohnleitenben február 22-én.
Fotó: MTI/EPA/Erwin Scheriau

Az érintett vasútvonal viszonylag forgalmas, naponta száz vonat közlekedik erre. A Graz-Bécs és a Graz-Salzburg szakaszt érintő nemzetközi vasútforgalomban is kimaradások és késések várhatók, előreláthatólag két hétig.

Az osztrák vasúttársaság, az ÖBB közlése szerint válságstábot hoztak létre a helyzet kezelésére. Vasárnap 120 vonatot érint a szakasz lezárása, ezért délelőtt 32 pótló buszt indítottak, délutánra még több járatot terveznek. Azoknak, akik a bécsi repülőtérre tartanak, azt javasolják, hogy minél korábban induljanak el.

A híd, amelynek építési alapmunkálatait tíz nappal ezelőtt fejezték be, valószínűleg az építőállvány meggyengülése miatt zuhant le. Csaknem százméteres szakaszon összesen mintegy 800 tonnányi beton hu
A híd, amelynek építési alapmunkálatait tíz nappal ezelőtt fejezték be, valószínűleg az építőállvány meggyengülése miatt zuhant le. Csaknem százméteres szakaszon összesen mintegy 800 tonnányi beton hullott a sínekre.
Fotó: MTI/EPA/Erwin Scheriau

Az S35-ös út érintett szakasza legalább egy hétig nem lesz járható, a forgalmat az A9-es autópálya irányába terelik.

A szakértők és statikusok vasárnap reggel megkezdték a beomlott híd felülvizsgálatát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ukrán hadsereg: a szakadárok 12 támadást hajtottak végre az éjjel

Az ukrán hadsereg Facebook-oldalán megjelent közlemény szerint a leghevesebb harcok a Donyeck… Tovább olvasom