Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Berlusconi és egy maffiavezér között közvetített az elítélt szenátor

Palermo - Összekötőszerepet játszott Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök és a szicíliai maffia egykori főnöke között az az olasz szenátor, akit maffiakapcsolatai miatt ítéltek el Olaszországban - legalábbis erről tanúskodnak bírósági periratok.
A palermói fellebbviteli bíróság júniusban másodfokon a maffiával való együttműködés vádjával hét év börtönbüntetetésre ítélte Silvio Berlusconi egykori közeli munkatársát és üzleti partnerét, Marcello Dell'Utri szenátort.

Az ítéletet hirdető bíró péntek este teljes terjedelmében nyilvánosságra hozta a verdikt 641 oldalas indoklását, s ebben az szerepel, hogy a szenátor összekötőszerepet játszott a szicíliai maffia, a Cosa Nostra egyik vezetője, Stefano Bontate és Berlusconi között, amikor az utóbbi még nem volt miniszterelnök.

A bírói irat maffiafőnököket idéz, akik szerint Berlusconi Fininvest nevű vállalata védelmi pénzeket fizetett a Cosa Nostrának azért, hogy tévéantennákat szerelhessen fel Szicíliában. Dell'Utri tudatosan közvetítőszerepet vállalt a maffia és Berlusconi üzleti érdekeltségei között, hozzájárulva a Cosa Nostra megerősödéséhez.

Dell'Utri az olasz miniszterelnök vezette konzervatív mozgalom egyik szenátora és Berlusconi Publitalia nevű reklám-vállalkozásának alelnöke volt. Korábban mindketten tagadták, hogy kapcsolatban álltak a maffiával.

A perirat Berlusconi számára nehéz időszakban került nyilvánosságra, december 14-én ugyanis a parlament felső- és alsóházában egyaránt bizalmi szavazást tartanak a kormányról. A Berlusconi-kabinet sorsa azóta bizonytalan, hogy a miniszterelnök július végén szakított szövetségesével, Gianfranco Finivel, aki a minap kiléptette a kormányból az általa delegált minisztereket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyházszakadás fenyeget: a szerb ortodox egyház megfosztotta rangjától Koszovó volt érsekét

Belgrád - A szerb ortodox egyház (SPC) péntek este megfosztotta egyházi rangjától a koszovói szerbek… Tovább olvasom