Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Berobbant egy robbanóanyagot tartalmazó konténer

Srí-Lanka - Berobbant egy robbanóanyagot tartalmazó konténer az egyik Srí Lanka-i rendőrőrsnél, s a baleset következtében 27-en meghaltak - közölte a hadsereg szóvivője, aki korábban több mint hatvan halottról tájékoztatott.
Ubaja Medavela szerint egy kínai útépítő cég biztonsági okokból a keleti Battikaloa körzet rendőrőrsén tárolt három robbanóanyagos konténert. Az anyagot egy kőfejtőben akarták felhasználni, s amikor a rendőrök éppen adták ki a konténereket, az egyik - nem tudni, miért - berobbant, s levegőbe röpítette a másik kettőt is. Egyes hírek szerint a konténerek a rendőrőrsnél parkoló teherautón robbantak be.

Medavela közölte, hogy korábbi közlésével ellentétben nem hatvanan, hanem 27-en haltak meg: 25 rendőr és két kínai építőmunkás. A robbanásban legkevesebb 49-en megsebesültek - tette hozzá. Más hírügynökségek ugyanőt idézve 16 rendőr és kilenc civil haláláról számoltak be.

A rendőrségi épület a földdel vált egyenlővé, s romba dőlt egy közeli mezőgazdasági hivatal is. A tragédia színhelyéhez legközelebbi kórház közölte, hogy hét sérültet szállítottak az intézménybe, de nem tudni, összesen hányan sérültek meg a balesetben. A hatóságok kizárják, hogy szabotázsakció miatt következett be a detonáció.

Kínai vállalatok nagy érdeklődést mutatnak a Srí Lanka-i infrastrukturális beruházások iránt, amit nem néz jó szemmel India, mert aggódik Peking növekvő dél-ázsiai befolyása miatt. Kínai állami vállalatok például két kikötőt is építenek az India déli csücskénél fekvő szigetországban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Román veséket ültettek át illegálisan dél-afrikai orvosok

Vádat emeltek öt dél-afrikai orvos ellen illegális szervátültetés címén: gazdag izraeli állampolgárokba ültették át szegény sorsú román és brazil állampolgárok veséit. Tovább olvasom