Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Bevándorlók folytatódó zavargása Dél-Olaszországban

Két bevándorló könnyebb lőtt sérülést szenvedett a lábán pénteken este a dél-olaszországi Rosarno városában, ahol több száz társuk már második napja randalírozott amiatt, hogy helyi olasz fiatalok előzőleg afrikai mezőgazdasági munkásokat támadtak meg.
A többnyire Afrikából érkezett, dühös bevándorlók - közülük egyesek fém- vagy farudakkal felfegyverkezve - szórványosan összetűztek a helyi lakosokkal és a rendfenntartókkal.

Az olasz belügyminisztérium szerint az iskolák és az üzletek pénteken zárva tartottak a városban.

A csendőrség adatai szerint péntek kora estig 34 ember sebesült meg az összetűzésekben, köztük 18 rendőr.

A rendfenntartók több embert őrizetbe vettek, pontos számuk egyelőre nem ismert. Az őrizetbe vett olaszok között volt olyan, aki előzőleg földgyaluval próbálta elütni a városközpont felé tartó bevándorlók egyikét, egy másik olasz pedig személygépkocsijával kísérelte meg ugyanezt.

A zavargások előzménye, hogy helyi fiatalok egy autóból légpuskákból rálőttek afrikai bevándorlókra, akik mezőgazdasági munkát végeznek a környéken. Többen megsebesültek a lövedékektől.

Mintegy ezerötszáz bevándorló él a város környékén. Nyomorúságos körülmények között laknak, és emberjogi szervezetek szerint bűnbandák kizsákmányolják őket. Agazio Loiero tartományi kormányzó azt mondta: a zavargás teljesen elítélendő, de provokáció eredménye volt.

Olaszország az utóbbi években megszigorította a bevándorlókra vonatkozó előírásokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a párbeszéd az RMDSZ és az EMNT között

A romániai magyarság helyzetének javítása és a nemzetpolitikai célok megvalósítása érdekében a… Tovább olvasom