Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Bizakodó az osztrák és jegybankelnök Magyarországot illetően

Bizakodásának adott hangot az osztrák nemzeti bank elnöke kedden abban a tekintetben, hogy megoldódnak Magyarország pénzügyi problémái - jelentette az APA osztrák hírügynökség.

Bizakodásának adott hangot az osztrák nemzeti bank elnöke kedden abban a tekintetben, hogy megoldódnak Magyarország pénzügyi problémái - jelentette az APA osztrák hírügynökség.

A beszámoló szerint Ewald Nowotny Bécsben újságírók előtt úgy vélekedett, a magyarországi fejlemények elsődlegesen politikai gyökerűek. Nowotny utalt arra, hogy a magyar kormány tárgyalásokat kezd a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval. Hozzátette, abból indul ki, hogy "lehetséges kedvező megoldást találni".

Nowotny, az Európai Központi Bank tanácsának tagja Ausztriáról szólva kijelentette: az országgal szembeni erős befektetői bizalom jelének tartja, hogy Ausztria, ahogy néhány más ország is, rövid lejáratú államkötvényeket tud eladni negatív kamatok mellett. Emlékeztetett arra, hogy a Fitch nemrég megerősítette Ausztria "AAA" besorolású adóskockázati minősítését. Hozzátette, a kiváló besorolás "soha nem szól örökre", azért meg kell dolgozni. Mint mondta, "kötelezettségnek" fogja fel, hogy Ausztria harcoljon a kiváló minősítés megtartásáért.

Az osztrák államkincstár előzőleg a nap folyamán sikeres kötvényaukciót hajtott végre. 600 millió euró értékben kelt el 2016. évi lejáratú, 4 százalékos kuponnal rendelkező kötvény és hasonló értékben jegyeztek a 3,65 százalékos kuponú 2022. évi lejáratú papírból. A 2016-os kötvény átlagos hozama 2,213 százalék volt, magasabb a legutóbbi kibocsátás 1,960 százalékos átlag hozamánál. A hosszabb lejáratú papír átlag hozama ugyanakkor a legutóbbi 3,528 százalékról 3,322 százalékra csökkent.

Mindkét papír esetében bőséges kereslet volt, az aukción kialakult fedezeti arány 2 körül volt. Az osztrák állampapírokra valamennyi nagy nemzetközi hitelminősítőnél "AAA" osztályzat van érvényben. Elemzők az osztrák bankok jelentős magyarországi kitettsége miatt aggódnak leginkább, miután Magyarország és nemzetközi támogatói között a vártnál nehézkesebben alakul a megállapodás egy készenléti jellegű támogatásról. Magyarország Ausztria negyedik legnagyobb exportpiaca.

Olvasóink írták

 • 1. Mignon 2012. január 10. 18:35
  „"Magyarorszag Ausztria negyedik legnagyobb exportpiaca."

  Ez nem igaz.

  Magyarorszag a 7. (hetedik!) Ausztria exportpiacaban,
  -Nemetorszag,
  -Olaszorszag,
  -Anglia,
  -Svajc,
  -Franciaorszag es a
  -Cseh Köztarsasag utan jön
  -Magyarorszag...

  Az MTI talan nem jol forditotta le az interjut...?
  :)

  Forras:
  portal.wko.at/wk/startseite_th.wk?sbid=3334&dstid=0”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kelemen Hunor szerint kivitelezhetetlen az etnikai arányosság elve a román választásban

Kivitelezhetetlennek nevezte Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke azt a javaslatot, hogy építsék be a romániai választási rendszerbe az etnikai arányosság elvét. Tovább olvasom