Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Bőröndben fulladt meg egy férfi

Bőröndbe bújva akarta testvérét Spanyolországba becsempészni egy francia útlevelű marokkói férfi.
Bőröndben fulladt meg egy marokkói férfi, akit testvére Spanyolországba próbált becsempészni - adta hírül hétfőn a spanyol belügyminisztérium.

A bőröndöt a fivér autója csomagtartójába tette és felhajtott egy Észak-Afrikából induló kompra. Néhány perccel azelőtt, hogy a hajó megérkezett volna a dél-spanyolországi Almeria kikötővárosába, a csempész észrevette, hogy a bőröndben lapuló fivére rosszul van és orvosi segítséget kért. Így derült ki a hatóságok számára, hogy a bőröndben ember rejtőzik. A férfin már nem tudtak egíteni.

Francisco Jerez, a spanyol belügyminisztérium Almeriában lévő irodájának szóvivője közölte, hogy az eset vasárnap este történt, és a szerencsétlenül járt férfi testvérét, egy francia útlevelű marokkóit őrizetbe vették.

A komphajó a Marokkó és a Földközi-tenger által határolt Melillából indult útnak.

A spanyol enklávék, Ceuta és Melilla európai uniós területek Észak-Afrikában, és minden évben több ezren próbálnak meg illegálisan bejutni a területekre. A bőröndbe bújás módszere nem vadanatúj: májusban egy nyolcéves afrikai fiút próbált egy nő gurulós bőröndben átcsempészni a marokkói határon Ceuta területére. Az Elefántcsontpartról származó fiú túlélte a kalandot, de egy hónap múlva visszakerült a családjához.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenegy maffiózót vettek őrizetbe Olaszországban

A rendőrség 2012 óta megfigyelés alatt tartotta a most őrizetbe vett embereket. Tovább olvasom