Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Börtönbüntetés a német neonáci rádió üzemeltetőinek

Koblenzben hétfőn letöltendő és felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki a Widerstand (Ellenállás) nevű szélsőjobboldali rádió üzemeltetőire.
A nyolc német tartományból származó, a 20. és 37. életév közötti korú 21 személyt azzal vádolták, hogy kommentárjaikkal és skinhead zenekarok rasszista, nemzetiszocialista, antiszemita tartalmú számainak lejátszásával népcsoportok ellen uszítottak.

A zömében munkanélküli vádlottak nagy többsége előzetes letartóztatásban várt perére, amelyben a legsúlyosabb ítélet 3 év és 3 hónap szabadságvesztés. A bíró általában az ügyész által kért büntetési tételeket rótta ki.

Az interneten terjesztett rádióműsorban összesen 154 büntethető tartalmú dal hangzott el. A bíró, tekintettel a förtelmes szövegre, csupán "címeket" említett, "nagyon nehezemre esik ídalokrólí beszélni" - indokolta. "Hihetetlen, hogy viszonylag fiatal emberek ilyesmire adják a fejüket" - fűzte hozzá.

A vádlottak rendkívül közömbösen fogadták az ítélet kihirdetését. Nagy részük büntetett előéletű, részben súlyos börtönbüntetéssel a hátuk mögött, amit nemi erőszakért, és egyéb erőszakos bűncselekményért kaptak.

Olvasóink írták

  • 2. bánki 2011. április 13. 13:15
    „No coment cigány színvonal abban az esetben ha Magyarországról lenne szó ! Rádió-c !

    munkanélküli, fiatal, büntetett, nemi erőszak és egyéb erőszakos bűncselekmény genetikailag kódolva roma származású! lásd. police.hu”
  • 1. Apátfalvi** 2011. április 12. 10:29
    „"A zömében munkanélküli vádlottak... Nagy részük büntetett előéletű, részben súlyos börtönbüntetéssel a hátuk mögött, amit nemi erőszakért, és egyéb erőszakos bűncselekményért kaptak"

    No comment... náci színvonal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három évet kapott egy blogger

Három év börtönre ítélt egy katonai bíróság egy bloggert Egyiptomban, mert bírálta a fegyveres… Tovább olvasom