Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Bosnyák terroristák robbantanak Zárában?

Horvátország - Horvát lapinformáció szerint bosnyák terroristák akarnak robbantásos merényletet elkövetni az országban. A Zdarski List című lap úgy tudja: az elsődleges célpont Zadar, ám a lap elképzelhetőnek tartja, hogyha ez nem sikerül a merénylőknek, akkor Zágrábban vagy Dubrovnikban robbantanak.
A merénylet miatt az elmúlt napokban fokozták a határállomásokon az ellenőrzést a horvát hatóságok. A lap szerint a hatóságok pontosan tudják ki az a két bosnyák állampolgár, aki a merényletre készül. A rendőrség az újság információt sem megerősíteni sem cáfolni nem akarta.

Az írás szerint a bombát távirányítással aktiválnák. Hogy ki a megbízó és pontosan miért vagy ki ellen követnék el a merényletet, azt a lap szerint "egyelőre nem lehet biztosan megállapítani." A feltételezések közt alvilági leszámolás is szerepel, mint lehetséges ok.

Zárában egyébként 2006-ban már elfogtak két férfit, akik autóba rejtett pokolgépet akartak felrobbantani. A rendőrség azonban időben elfogta Nikola Veint és Tibor Fürt. A helyi jelentések szerint mindketten szerb nemzetiségű horvát állampolgárok. A két férfit idén végül fölmentették a vádak alól, mert nem volt elegendő bizonyíték elítélésükhöz, illetve a szakértők szerint a bomba sem volt működőképes. A hatóság továbbra sem tudja, hogy három éve kit akartak fölrobbantani Zárában.

Olvasóink írták

  • 1. sőndör 2009. június 29. 12:30
    „Gyerekek ! A Balaton sem rossz !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nőket taszítják a torzarccal született gyerekek

Egyesült Államok - Amerikai kutatók szerint a nők nehezebben tekintenek egy arc-rendellenességgel… Tovább olvasom