Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Brazília: 350 halott - egy katasztrofális nap képei

Brazília - Rövid idő alatt a sokszorosára, közel négyszázra nőtt a Rio de Janeiróra és környékére zúdult özönvízszerű esők és földcsuszamlások halálos áldozatainak a száma.

Rövid idő alatt a sokszorosára, közel négyszázra nőtt a Rio de Janeiróra és környékére zúdult özönvízszerű esők és földcsuszamlások halálos áldozatainak a száma - közölték csütörtökön a hatóságok. Az áldozatok száma várhatóan tovább fog növekedni, mihelyt a mentőalakulatok elérik a távolabb eső területeket. Egyedül a brazil nagyváros északi határában lévő hegyvidéki Teresopolisban 168 ember halt meg, és sok eltűntről tudnak a hatóságok. A város egyes negyedeit még nem érték el. Az egykor svájci bevándorlók alapította Nova Friburgóban szintén 168 ember halt meg a legfrissebb adatok szerint.

Galéria. Fotó: MTI
A XIX. századi brazil császári család üdülőhelyén, a hegyoldalba épült, festői Petropolisban 39 halálos áldozat van. A mentést nehezíti, hogy sok út járhatatlanná vált. A hatóságok nehézgépeket vezényeltek ki, és kérték a katonaság segítségét is. Két katonai helikopter vesz részt a mentésben, a haditengerészet pedig egy tábori kórházat küldött a helyszínre. A meteorológiai előrejelzés további heves esőzést jósol a következő napokban, miután egyhavi mennyiségnek megfelelő csapadék hullott le 24 óra alatt. Az alig két hete hivatalba lépett Dilma Roussef brazil elnök 460 millió dollárt szabadított fel az újjáépítési alapból a bajba jutott térség megsegítésére, ahol több ezer embert vágott el a külvilágtól az árvíz, s közel 14 ezer ember vált földönfutóvá. Az emberveszteségen felül külön gondja a kormánynak, hogy ez a térség látja el zöldséggel és gyümölccsel Rio térségét. Várhatóan tovább növekszenek a már most is aggasztóan magas élelmiszerárak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdemes gyűjteni: újraindul az űrturizmus

Legutóbb a kanadai Cirque du Soleil alapítója, Guy Laliberté járt az űrállomáson turistaként, de az elsőkhöz képest ő már kétszeres árat, 40 millió dollárt fizetett. Tovább olvasom