Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Brüsszel hamarosan dönt a Párizs elleni eljárásról

Franciaország - Napokon belül dönt a tervek szerint az Európai Bizottság arról, hogy indít-e európai uniós szabálysértési eljárást Franciaország ellen a romák csoportos kitoloncolása miatt - jelentette be Viviane Reding, az emberi alapjogokkal összefüggő ügyekért felelős bizottsági tag Strasbourgban.
A bizottság szokásos heti ülését követően tartott sajtótájékoztatóján - kérdésekre válaszolva - jelezte, hogy amennyiben lesz ilyen eljárás, az minden bizonnyal az unió tavaly december óta (a Lisszaboni Szerződéssel) kötelező alapjogi chartájának megsértésére vonatkozik majd. Ez lehet az első eset az unióban, hogy a charta áthágása miatt róják meg valamelyik tagállamot.

Reding elmondta, hogy fontolgatják a személyek szabad mozgását biztosító EU-jogszabály megsértésének kinyilatkoztatását is. Hozzátette, ez esetben valószínűleg nem egyedül Franciaországot marasztalnák el, hanem még tucatnyi más EU-tagállamot, ahol szintén kifogásolható lehet a jogszabály végrehajtása.

A luxemburgi biztos a múlt héten magára haragította a francia kormányt, mert egy nyilatkozatában egyszerre beszélt a második világháborúról és a kitoloncolásokról, amit Párizsban úgy értelmeztek, hogy a világháborús deportálásokhoz hasonlította a romák repülőgépre ültetését. Reding most megismételte: sajnálja, hogy a mondatait úgy értelmezték át, hogy azzal elvonják a figyelmet a megoldandó problémáról.

Korábbi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy semmi esetre sem akart párhuzamot vonni a II. világháború és a jelenlegi francia kormány cselekedetei között.

Olvasóink írták

 • 4. keiner 2010. szeptember 23. 20:58
  „3., bocs az más, deszkás, Ezzek jöttek németbe és kaptak "mennekült sztatuszt". Mivel nincs már haború ott vissza kell menni. Ugyanúgy mint a többi, a horvátok, bosniak.
  Illegális jött nincs sztatusz és nem laknak nálunk olyan lágerekbe mint franciában. Nálunk ezzek lakásokban elbujtak valahol.
  Sarközy peddig azt mondta "Merkel olyan lágereket számol fel", ami nem tudom honnan vette, mert olyan nincs nálunk. Nyilvány kicsit megszavarodott szegény. :-)))”
 • 3. deszkás 2010. szeptember 23. 14:32
  „KEINER! Nálunk mindennap lebukik 3-4 albán migráns. Merkel asszony is tudhatná:nem háborús hanem gazdasági menekültekről van szó ami persze engem is bosszant de a zöldhatárt kik is találták ki?”
 • 2. keiner 2010. szeptember 22. 08:14
  „Kosovoban nincs már haború. Oda küld Merkel vissza.”
 • 1. keiner 2010. szeptember 22. 07:30
  „:-))) Sarközy mondta, hogy Merkel is táborokat akár bontani németbe és Merkel hevesen vissza utasította.
  Elöször, nálunk nincsen olyan tábor, másodszor, Merkel vissza küldi a haború alatt németbe jött albánokat. Azzoknak nincs már haború mennekült tartozkodási sztatusz, mert nincs már haború ott.
  Kicsit beborúlt Sarközynak az esze. :-)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél tonna kokaint foglalt le a rendőrség

Spanyolország - Másfél tonna kokaint találtak a spanyol hatóságok egy a nyílt tengeren megállított… Tovább olvasom