Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Brutális gyilkosság Kelet-Szlovákiában

Őrizetbe vettek Kelet-Szlovákiában két fiatalkorút, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megöltek egy 53 éves férfit - közölte Jana Demjanovicová rendőrségi szóvivő.
A szlovák hírközlő eszközök szerint a Kassához közeli, nagyrészt magyarok lakta Buzitán csütörtökre virradóra történt gyilkosságot két - 12 és 13 éves - roma fiú követte el. A fiúk állítólag azért verték brutális módon halálra a férfit, mert az nem fizetett nővérük szexuális szolgáltatásaiért.

Még ha be is bizonyosodik a vád, az elkövetők - tekintettel fiatal korukra - nem büntethetők.

Kelet-Szlovákiában nagyszámú roma él, s több régióban, településen súlyos konfliktusok terhelik a romák és a többiek együttélését. A szlovákiai szélsőséges szervezetek - a Szlovák Testvériség, illetve a nemrégiben alakult Új Szabad Szlovákia - az utóbbi hónapokban több helyen is tüntetést tartottak a "cigányterror" ellen. A helyzetre és a hangulatra jellemző, hogy a szélsőségesek tüntetéséhez Szentmihályfalván, Korompán és másutt a helyi lakosok százai csatlakoztak.

A lakosság és a sajtó is bírálja az államot, a hatóságokat, hogy nem tesznek semmit az úgynevezett cigánybűnözés ellen, képtelenek kezelni a kialakult feszültségeket.

Olvasóink írták

  • 3. bo 2009. szeptember 19. 09:35
    „Cigány bűnözés nem létezik! Sőt a rasszizmus is csak parasztvakítás. Ott ugye a magyar a kisebbség? Akkor most hogy van ez?”
  • 2. dodó 2009. szeptember 18. 21:03
    „Bizony, a szlovák is rászistá!”
  • 1. 751510 2009. szeptember 18. 16:58
    „Szóval arrafelé is hasonlóan rasszisták az emberek...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tucatnyi halott egy lengyel bányaszerencsétlenségben

Sújtólégrobbanás történt egy délnyugat-lengyelországi szénbányában pénteken. Legalább tizenkét… Tovább olvasom