Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Brutálisan megerőszakoltak és megöltek két indiai tinit

A 14- és 15 éves lányok holtesttét egy fára akasztva találták meg.
Őrizetbe vettek Indiában három férfit, köztük két rendőrt, akik a gyanú szerint csoportosan megerőszakoltak és megöltek két tizenéves lányt, majd a holttesteiket felakasztották egy fára.

A rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint az Uttar Prades szövetségi állambeli Katra település lakói néhány órával a két nővér eltűnése után, szerda reggel találták meg a felakasztott holttesteket. A két lány - 14, illetve 15 évesek - az otthonuk közelében azért ment ki a mezőre, mert otthonukban nincs WC. Vélhetően ekkor érte őket a támadás.

Délután a falu több száz lakója kezdett néma tiltakozásba a rendőrség tétlensége miatt. A lakosok, akik a lányok holttestei alatt ültek a fa tövében, elmondták, hogy egészen addig nem engedik levenni a fáról az áldozatokat, amíg a rendőrök kézre nem kerítik az elkövetőket.

A hatóságok még szerdán őrizetbe vettek három férfit az ügyben, négy másik gyanúsítottat pedig még keresnek.

A boncolás során megállapították, hogy a tettesek valóban csoportos nemi erőszakot követtek el és azt is, hogy még felakasztásuk előtt megfojtották a lányokat.

A falu lakói azzal vádolják a helyi rendőrfőnököt, hogy nem törődött a nővérek apjának kedd éjszakai bejelentésével, amelyben jelezte lányai eltűnését. A rendőrtisztet azóta felfüggesztették állásából.

A család az "érinthetetleneknek" is nevezett társadalmi osztályhoz, a dalitokhoz tartozik, amely a legalacsonyabb társadalmi rangú kasztnak számít Indiában.

Az indiai parlament a nemi erőszakot a korábbinál szigorúbban büntető törvényt fogadott el tavaly. A jogszabály értelmében az áldozatukat megölő erőszaktevők halálbüntetést is kaphatnak. A törvény válasz arra az országszerte hatalmas felháborodást kiváltott esetre, amikor férfiak egy csoportja egy autóbuszon megerőszakolt egy diáklányt, aki később belehalt sérüléseibe. A hivatalos adatok szerint az 1,2 milliárd lakosú Indiában átlagosan 22 percenként követnek el nemi erőszakot nők ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Boko Haram szabadon engedett négy diáklány

Az elrabolt 276 növendékből még 219-en vannak fogságban a nigériai terrorszervezetnél. Tovább olvasom