Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Bugár több képviselővel együtt kilépett az MKP-ból

Kilépett a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjából (MKP) Bugár Béla volt pártelnök és további három képviselő, A. Nagy László, Gál Gábor és Bastrnák Tibor.
Ugyanezt tette a központi és regionális pártszervek több tagja is. Bugár ezt vasárnap, néhány órával a szombati szlovákiai EP-választás után közölte a szlovák sajtóval.

Bugárék korábban és most is hangoztatott érveik szerint azért távoznak, mert nem értenek egyet Csáky és a pártvezetés politizálási stílusával. Bugár közölte, két hónapon keresztül igyekeztek kompromisszumos megállapodásra jutni, ám ez az törekvés nem járt sikerrel. Külön platformot akartak létrehozni az MKP-ban, hogy a vezetőségétől eltérő más vélemények is teret kaphassanak. Csáky szerint a platform tervét az elnökség jóváhagyta, és a tágabb vezetői testület, az Országos Tanács következő ülésén meg is vitatta volna az elképzelést. Bugár ellenben azt állítja, hogy Csáky az utóbbi időben nem kereste a kapcsolatot velük.

Csáky szerint Bugáréknak nincs választói felhatalmazásuk a távozásra, döntésüket "rossz lépésnek" minősítette. Azt is elmondta, hogy a kilépők az utóbbi időben csak imitálták a tárgyalást, igazából annak feltérképezésével foglalkoztak, milyen lenne egy újonnan alapított párt fogadtatása. A pozsonyi Markíza televízió néhány nappal ezelőtt adta közre azt az értesülését, miszert a Bugár körüli csoport Híd néven olyan pártot akar létrehozni, amely szlovák politikusokat is megszólítana.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövöldözés Acapulcóban - 18 halott

Tizenhat fegyveres és két katona meghalt, miután összecsapás történt vasárnap a turisták által… Tovább olvasom