Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Bujkálnia kell a rendőrnek, aki agyonlőtte Michael Brownt

A személye elleni életveszélyes fenyegetések miatt elrejtőzködött a nyilvánosság elől Darren Wilson.

Háromszázharmincnyolc, a fergusoni vádesküdtszék döntése elleni tiltakozót vett őrizetbe a Los Angeles-i rendőrség az elmúlt három napban - közölték a helyi amerikai hatóságok.

A testület hétfőn határozott arról, hogy nem indokolt a vádemelés annak a fehér rendőrnek az ügyében, aki augusztusban a városban agyonlőtt egy fegyvertelen fekete tizenévest. Az ügy nyomán tiltakozások kezdődtek szerte az Egyesült Államokban.

Charley Beck, Los Angeles rendőrfőnöke csütörtökön úgy határozott, hogy tekintettel a hálaadás ünnepére a tiltakozók egy részét szabadon engedik, még azokat is, akik nem fizették meg az óvadékot. Azok azonban, akiket a rend őreinek megtámadásával, valamint más bűncselekményekkel gyanúsítanak, őrizetben maradnak.

A személye elleni életveszélyes fenyegetések miatt elrejtőzködött a nyilvánosság elől Darren Wilson rendőr, aki augusztus 9-én agyonlőtte a fegyvertelen, afroamerikai, 18 éves Michael Brownt.

Erről a rendőr védőügyvédje, Neil Bruntrager beszélt a CNN hírtelevíziónak. Elmondta, hogy már az augusztusi tragikus este után néhány nappal azt üzenték Wilsonnak, hogy az interneten bőszen keresik lakcímét. Azóta a rendőr rejtőzködik, állandóan váltogatja tartózkodási helyét.

Volt úgy, hogy néhány napot védőügyvédje lakásán töltött. Egyre több fenyegetést kap, sőt egyesek még vérdíjat is kitűztek a fejére. Ilyen körülmények között Darren Wilson kénytelen volt külalakját is megváltoztatni - tette hozzá védőügyvédje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komoly szigorítások jönnek az EU-s munkavállalóknak Nagy-Britanniában

A külföldi EU-munkavállalóknak járó szociális juttatások szabályozásának komoly szigorítására jelent… Tovább olvasom