Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Bűnös a svéd bevándorlók merénylője

Kétrendbeli emberölésben és négyrendbeli emberölési kísérletben bűnösnek találták azt a férfit, aki bevándorlók ellen követett el merényleteket Malbőben.
Kétrendbeli emberölésben és négyrendbeli emberölési kísérletben bűnösnek találta a malmői körzeti bíróság kedden azt a férfit, aki a vád szerint bevándorlók ellen követett el merényleteket a svédországi városban.

A bíróság azt is elrendelte, hogy a vádlott, Peter Mangs pszichiátriai kivizsgáláson essen át. A bíróság szerint a 40 éves férfi ellen felhozott bizonyítékok "meggyőzőek", de a testület csak a pszichiátriai vizsgálat eredményét követően fog további részleteket nyilvánosságra hozni.
Szeptemberben hirdetnek majd ítéletet az ügyben.

A férfi az eljárás során ártatlannak vallotta magát, csak annyit ismert be, hogy rálőtt két közlekedési táblára.

Mangst az ügyben eredetileg háromrendbeli gyilkossággal és 12 rendbeli gyilkossági kísérlettel vádolták. A férfit 2010 novemberében tartóztatták le annak gyanújával, hogy köze van a dél-svédországi városban 2009 és 2010 folyamán elkövetett, összesen tizenöt fegyveres támadáshoz, amelyek áldozatai egy fő kivételével mindannyian színes bőrű bevándorlók voltak.

A merényletsorozat során az elkövető az éj leple alatt buszra várakozó és autóikban ülő embereket támadott meg, valamint lakóházakra, egy mecsetre és egy gyorsétteremre is lövéseket adott le. A lövöldözések riadalmat okoztak Malmőben, Svédország harmadik legnagyobb és etnikai szempontból legváltozatosabb városában. A 300 ezres nagyváros lakóinak 40 százaléka első vagy második generációs bevándorló.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 millió szellemitulajdon-jogot sértő terméket foglaltak le az EU-ban

Tovább nőtt tavaly a lefoglalt csempészáruk száma az Európai Unió tagországaiban. Tovább olvasom