Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Bűnvádi eljárás indult nacionalisták ellen

Bulgária - A bolgár hatóságok bűnvádi eljárást indítottak a nacionalista Ataka párt több híve ellen, akik május 20-án a szófiai nagymecset előtt provokációjukkal megzavarták a muzulmánok pénteki imáját, verekedést robbantva ki törökök és bolgárok között.
Cvetan Cvetanov belügyminiszter pénteki bejelentése szerint nem sikerült megállapítani azoknak a muzulmán egyéneknek a személyazonosságát, akik a két héttel ezelőtti utcai csetepatéban rátámadtak Denica Gadzsevára, az Ataka parlamenti képviselőjére. A verekedésben több ember megsérült.

Volen Sziderov, az Ataka párt elnöke Cvetanov nyilatkozata nyomán kettős morált vetett a rendőrség és a nyomozó szervek szemére. A parlament ülésén felszólaló Lütfi Mestan, a törökök érdekeiért küzdő Mozgalom a Jogokért és a Szabadságért (DPSZ) képviselője válaszul azt állította, hogy a nacionalisták megpróbálják megzavarni a bulgáriai népcsoportok közötti békét - úgy, ahogyan május 20-án megzavarták a szófiai mecset előtti közös imát, felgyújtva több résztvevő imaszőnyegét.

Mestan az alkalmat megragadva kezdeményezte, hogy a bolgár fővárosban mielőbb lássanak neki egy második mecset építésének. Szavaira reagálva Jordanka Fandakova, Szófia főpolgármestere kijelentette, hogy a fővárosi önkormányzathoz nem érkezett ilyen kérelem.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2011. június 03. 21:17
    „Hun vagy apátfalvi?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óva int a WHO az antibiotikumok alkalmazásától

Svájc - Óva intette az antibiotikumok elhamarkodott alkalmazásától az Egészségügyi Világszervezet… Tovább olvasom