Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Cervantes sírhelye után kutatnak Madridban

A spanyol regény- és drámaíró maradványai 1673-ban tűntek el.
A madridi városi vezetés ismét hozzáfog, hogy felkutassa Miguel de Cervantes Saavedra (1547-1616) spanyol regény- és drámaíró, költő, Don Quijote megálmodója földi maradványait.

Cervantest az otthonához közeli kolostorban helyezték nyugalomra 1616-ban, földi maradványai 1673-ban tűntek el, amikor a rendházban nagyszabású átépítés folyt. Egyes források szerint a csontokat egy másik kolostorba szállították át, majd később visszahozták, ám senki sem tudja, hogy az épületegyüttesen belül végül is hol temették újra.

Az El País című lap szerdai száma szerint a városvezetés megkapta az engedélyt a területi kormányzattól, hogy az író maradványai után kutasson az apácakolostor területén. Ehhez talajradart is bevetnek, amellyel a talaj felső rétegeit vizsgálják át.

Három éve kutatók magánkezdeményezés keretében próbálták megtalálni Cervantes csontjait, tervük azonban pénzhiány miatt kudarcba fulladt.

Sikertelenül zárult a Diego Rodriguez de Silva y Velázquez spanyol festő földi maradványai utáni kutatás is 14 évvel ezelőtt Madridban. Velázquez holttestét egy templom kriptájában temették el, a templomot azonban 1809-ben lerombolták. A templom egykori helyén két éven át kutattak, hiába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak halaszthatatlan ügyben utazzanak a magyarok Ukrajnába!

A magyar-ukrán határon folyamatos a közlekedés, nem tapasztalták, hogy a megszokottnál többen… Tovább olvasom