Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 14°C | 29°C Még több cikk.

Churchill UFO-pániktól tartott

Nagy-Britannia - UFO-pániktól tartott, ezért most nyilvánosságra hozott történelmi dokumentumok szerint Winston Churchill elrendelte, hogy tussolják el a királyi légierő (RAF) egyik repülőgépének egy ismeretlen repülő tárggyal való találkozását a II. világháború alatt.
Winston Churchill a korábban titkos iratok szerint félt, hogy a britek elveszítik hitüket a vallásban, és pánik tör ki, ha értesülnek a "repülő csészealjról".

A RAF kötelékébe tartozó gép a világégés alatt találkozott az ismeretlen tárggyal, Churchill állítólag 50 évre titkosította az esetről szóló jelentést. A háború későbbi szakaszában adta ki a parancsot, mialatt Eisenhower tábornokkal az Egyesült Államokban tárgyalt.

A brit nemzeti archívum által csütörtökön nyilvánosságra hozott UFO-dosszié több mint 5000 oldalra rúg, jelentések, levelek és rajzok is vannak benne.

Az arról szóló állításokat, miszerint maga Churchill is érintett volt egy UFO-ügyben, egykori testőrének unokája a védelmi minisztériumnak címzett levelében fogalmazta meg. A levélben a leszármazott a történtekről érdeklődött, miután részleteket tudott meg az ügyről.

Az 1999-es levél tanúsága szerint az incidensben érintett brit repülő küldetésből tért vissza, amikor egy azonosítatlan fém repülő tárgy megközelítette Anglia, vélhetően Cumbria partjainál. A legénység felvételeket készített az UFO-ról, amely leírásuk szerint nesztelenül lebegett a repülő közelében.

A levélíró - egy leicesteri orvos - állítja: nagyapja, maga is RAF-tiszt, hallotta ahogy Churchill Eisenhowerrel, a szövetséges haderők akkori amerikai parancsnokával beszél az incidensről. Mindkettőjüket aggodalmak töltötték el, ezért a brit miniszterelnök úgy döntött, 50 évre, vagy még hosszabb időre titkosítja az ügyet.

Churchill és Eisenhower találkozóján egy fegyverszakértő kizárta azokat a találgatásokat, hogy a tárgy rakéta lett volna, mivel a eset "teljes mértékben meghaladta a kor elképzelhető kapacitásait".

Amint a jelenlévők közül valaki "idegenekről" kezdett beszélni, Churchill állítólag elrendelte a titkosítást. "Mindkét oldalban nagyfokú aggodalmak fogalmazódtak meg, mert nehezen találtak megbízható magyarázatot" - írta levelében a kormányfő testőrének unokája.

A testőrben azonban mély nyomokat hagyott az ügy, említést is tett róla pár embernek. Az unoka édesanyjától értesült a "különös találkozásról". Az orvos hangsúlyozta: azért szeretne további részleteket megtudni, mert nagyapja élete végéig bizonyos volt afelől, hogy egy másik hatalom által tesztelt technológiáról volt szó.

A védelmi minisztérium a The Daily Telegraph című napilapnak elmondta, nem tudnak bizonyítékkal szolgálni, mert az 1967 előtt az UFO-aktákat csak öt évig őrizték, majd megsemmisítették.

A történelem Winston Churchillről viszont számon tartja, hogy érdeklődött az UFO-k iránt.

Olvasóink írták

  • 2. cumania 2010. augusztus 05. 20:57
    „Tök jó az a hírcsárda, érdemes olvasgatni! :)”
  • 1. KolompárRómeó 2010. augusztus 05. 15:29
    „UFÓk márpedig vannak:

    http://hircsarda.hu/2-bulvar/celeb-bulvar/10111-ufo-t-rabolt-pataky-attila/”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS-ezés miatt zuhant le egy pilóta

Az életével fizetett olthatatlan közlési vágyáért egy új-zélandi helikopter pilótája. A 2008-as… Tovább olvasom