Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Cipővel dobálták meg a cipővel Bushra támadó újságírót

Zaidi valóságos népi hős lett az arab világban, rendkívüli tisztelet övezi.
Saját módszerével találta magát szemben az az iraki újságíró, aki tavaly egy bagdadi sajtótájékoztatón George Bush akkori amerikai elnök felé hajította cipőjét.

Muntaszir az-Zaidit kedden egy párizsi sajtóértekezleten támadták meg saját módszerével, a lábbeli nem találta el, a férfi mögötti falon landolt. Az új cipődobáló kiléte és motivációja egyelőre nem ismeretes.

- Ellopta a technikámat - jegyezte meg később az-Zaidi.

A támadó gyorsan elillant, ám a sokak szemében hősnek tekintett férfi testvére, Majszan utána eredt és a termet elhagyva cipővel dobálta meg.

Zaidi valóságos népi hős lett az arab világban, rendkívüli tisztelet övezi. Tettéről az az általános vélekedés az arabok között, hogy jogos, hazafias cselekedet volt. Bírósági elítélésekor tiltakozó megmozdulások voltak egyebek közt Marokkóban, Egyiptomban, a Gázai övezetben és Londonban is, szabadulása alkalmából pedig ünnepségeket tartottak és ajándékokkal halmozták el.

Olvasóink írták

  • 2. mattil 2009. december 02. 12:48
    „Új vállalkozást indítok. Kimegyek az arbokhoz cipőt gyártani. Lesz a kínálatban hegyes cipő, éles cipő, lapos cipő, ívben repülő cipő, látványosan repülő cipő és így tovább. Ahogy elnézem náluk a cipődobálás most divatjelenség, úgyhogy lesz kereslet a termékeimre.”
  • 1. gedeon 2009. december 01. 23:03
    „Al Bundy volt az új cipődobáló.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherán megerősítette a brit vitorlázók elfogásának hírét

Teheránban magas szinten foglalkoznak az üggyel, Londonban viszont egyszerű konzuli esetnek… Tovább olvasom