Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Clinton: Irán katonai diktatúra felé halad

Az amerikai külügyminiszter azzal vádolta meg Iránt, hogy katonai diktatúra felé halad.
Hillary Clinton erről hétfőn beszélt Rijádban, Perzsa-öböl menti országokat érintő körútja második állomásán. Az amerikai diplomácia vezetője hangsúlyozta: a washingtoni kormányzat által szorgalmazott újabb Irán elleni nemzetközi szankciók célpontja az iszlám Forradalmi Gárda.

Washington az iráni állítólagos atomfegyverkezési erőfeszítések megfékezése érdekében szorgalmaz újabb korlátozásokat Iránnal szemben. Szaúd el-Fejszál herceg szaúdi külügyminiszter Clintonnal tartott közös sajtóértekezletén kétségét hangoztatta az újabb szankciók hasznosságát illetően. Kijelentette, hogy az iráni nukleáris ambíciók jelentette veszély a szankcióknál sürgősebb megoldást igényelnek. A szankciók hosszú távú megoldást jelentenek, de a fenyegetés ennél sürgetőbb választ igényel - tette hozzá.

Fejszál herceg kijelentette: a közel-keleti atomfegyverkezés megfékezésére irányuló erőfeszítéseknek Izraelre is vonatkozniuk kell.

Clintonnal utazó amerikai illetékesek értetlenségüket fejezték ki a szaúdi külügyminiszter kijelentése kapcsán, mert a szaúdi kormány kifejezetten támogatja az Irán elleni büntetőintézkedéseket.

Hillary Clinton az öböl menti országaiban tett látogatásán az Irán elleni újabb szankciók támogatására akarja rábírni tárgyalópartnereit.

Olvasóink írták

  • 2. samsung10 2010. február 16. 10:58
    „Képmutato Amerika”
  • 1. 751510 2010. február 16. 09:29
    „Szerencsére van egy békés USA, aki se Vietnamban, se a Perzsa-öbölben nem háborúskodott...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét ég az erdő Délnyugat-Kínában

Újabb erdőtűzről érkezett jelentés kedden a délnyugat-kínai Jünnan (Yunnan) tartományból, ahol 65… Tovább olvasom