Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Clinton ismét figyelmeztette Teheránt

Az amerikai külügyminiszter vasárnap ismét figyelmeztette Iránt, hogy gondolja át veszélyes nukleáris programját, mert különben nem hagy más lehetőséget a nemzetközi közösségnek, mint hogy növelje ennek az árát.
Hillary Clinton erről Dohában, a katari fővárosban, az amerikai-iszlám fórumon beszélt. A külügyminiszter közel-keleti körutat tesz, hogy nagyobb arab diplomáciai támogatást szerezzen Iránnal szemben. Foglalkozott az izraeli-palesztin párbeszéd hiányával is, amit "csalódást keltőnek" minősített.

"Azon dolgozunk regionális és nemzetközi partnereinkkel a kettős megközelítés szellemében, hogy új eszközöket előkésztve és alkalmazva rávegyük Iránt az irányváltásra. Teherán nem hagy más választást a nemzetközi közösségnek, mint hogy magasabb árat fizettessen provokatív lépéseiért" - mondta.

Teheránnak az a keddi bejelentése, hogy 20 százalékos szintre dúsítja fel uránkészletét, "elmélyítette a nemzetközi közösség gyanakvását Irán atomprogramjának lényegét illetően" - magyarázta a külügyminiszter, aki elítélte az iráni rendszer elnyomó intézkedéseit is." Ha az iráni kormány tiszteletet akar a külföld részéről, tiszteletben kell tartania népe jogait is" - jelentette ki.

Clinton a közel-keleti tárgyalások újrakezdésének elősegítésével kapcsolatban az amerikai adminisztráció eltökéltségét hangoztatta, de hozzátette, hogy kívülről "nem lehet kierőszakolni a megoldást". "A feleknek kell tárgyalásos úton rendezniük a nézeteltéréseiket" - hangoztatta.

Olvasóink írták

  • 2. krisztoballit 2010. február 15. 20:46
    „Arról nem is beszélve, hogy 20%-os urándúsítás nevetségesen kevés atombomba készítéséhez. Minimum 80%-os dúsításra van szükség atomfegyver előállítósához.”
  • 1. samsung10 2010. február 14. 19:18
    „Kik ök hogy megmodlyák kinek lehet ?Ha jol tudom még csak ök használták.Képmutatás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok polgári áldozat a NATO offenzívája során

A NATO megerősítette vasárnap, hogy afganisztáni offenzívájában két célt tévesztett rakéta vasárnap… Tovább olvasom