Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Csak egy magyar sérültje van a spanyolországi buszbalesetnek

A korábbi információkkal ellentétben csak egy magyar sérültje van a vasárnap reggeli spanyolországi buszbalesetnek - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az MTI-nek.
Kifejtette: a buszbalesetben egy 24 éves magyar fiú sérült meg, mindkét keze eltört.

A barcelonai magyar főkonzulátus munkatársa telefonon beszélt vele, és az egyetemista elmondta, hogy a kórházban megkapja a szükséges ellátást, a családja pedig hamarosan kiutazik hozzá, így egyelőre nem kért segítséget. 

Azt is elmondta, hogy ő volt az egyedüli magyar a buszon.


Korábban írtuk:

Menczer Tamás az M1 aktuális csatornának elmondta: a katalán polgári védelem arról tájékoztatta a barcelonai magyar főkonzulátust, hogy a kórházak jelentése szerint három magyar könnyű sérültje van a balesetnek. Egy 20 éves lányról, valamint egy 23 és egy 24 éves fiúról tudnak, egyelőre csak keresztneveket kaptak, vezetékneveket még nem, mindent megtesznek azért, hogy ezeket is mielőbb megtudják - hangsúlyozta. 

Hozzátette: a három könnyű sérültet különböző kórházakban kezelik.

A szóvivő szerint a barcelonai főkonzulátusnál érdeklődhetnek a hozzátartozók. A külképviselet ügyeleti száma 0034 629 745 593.

Menczer Tamás azt is elmondta, hogy a legutóbbi információk szerint a balesetben 13-an meghaltak és 28-an megsérültek, nyolc ember sérülése súlyos, négyé pedig nagyon súlyos.
 
Az egyetemistákat szállító autóbusz Valenciából Barcelonába tartott, a barcelonai egyetemeken Erasmus-program keretében tanuló, különféle nemzetiségű hallgatók utaztak rajta. A diákok a hagyományos tűzijátékünnepen, a Fallason vettek részt Valenciában, és visszafelé tartottak Barcelonába az AP7-es autópályán, amikor reggel hat óra körül, nagyjából az út felénél, a Tarragona tartománybeli Freginals közelében a jármű balesetet szenvedett.

Az autóbusz Valenciából Barcelonába tartott, és barcelonai egyetemeken Erasmus-program keretében tanuló, különféle nemzetiségű hallgatók utaztak rajta. A diákok a hagyományos tűzijátékünnepen, a Fallason vettek részt Valenciában, és visszafelé tartottak Barcelonába az AP7-es autópályán, amikor reggel hat óra körül, nagyjából az út felénél, a Tarragona tartománybeli Freginals közelében a jármű balesetet szenvedett. 

Jordi Jané katalán belügyi illetékes tájékoztatása szerint a busz előbb az autópálya jobb szélére sodródott, majd a sofőr elrántotta a kormányt, és áthajtott a szemközti sávba, ahol a jármű egy autóval ütközött, majd az oldalára borult. A másik járműben két utas sérült meg. Jané szerint minden jel arra utal, hogy emberi hiba okozta a balesetet. A busz sofőrje csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A barcelonai hatóságok közölték, hogy a vérvizsgálatok szerint a sofőr nem fogyasztott sem alkoholt, sem pedig kábítószert. 

Az autóbuszon 56 diák utazott, nemzetiségük egyelőre nem ismert. A mentőszolgálatok még a helyszínen dolgoznak. Az áldozatok azonosítása folyik.

A valenciai kirándulás szervezői a TV3 katalán televízió információi szerint két barcelonai egyetem többségében külföldi hallgatói számára öt buszt béreltek, s a konvojból az utolsó járművet érte a baleset.

VI. Fülöp spanyol király és Letícia királyné részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Carles Puigdemont katalán kormányfő kétnapos gyászt rendelt el a történtek miatt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levágott fejekkel pózoló férfiakat ítéltek el Finnországban

Egyenként több mint egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a két irakit. Tovább olvasom