Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Csak nagyon súlyos beteg gyerekeknél használják az orvosi marihuánát

Csak a nagyon súlyos beteg gyerekek gyógymódjaként használják az orvosi marihuánát, csak akkor, ha nem létezik más, hatásos kezelés.
Csak a nagyon súlyos beteg gyerekek gyógymódjaként használják az orvosi marihuánát, csak akkor, ha nem létezik más, hatásos kezelés - ajánlja a legbefolyásosabb amerikai gyermekorvosi szervezet.

Noha egyes szülők kitartanak amellett, hogy az orvosi marihuána gyógyította meg gyerekük súlyos rohamait vagy más javulást idézett elő náluk, az Amerikai Gyermekorvosi Akadémia (AAP) nevű szakmai szervezet úgy véli, az állításokat szigorú vizsgálatokkal kell bizonyítani - olvasható a Pediatrics című szaklap hétfőn megjelent számában közölt irányelvekben, amelyek a társaság korábbi, 2004-es ajánlásait újították meg és bővítették ki.

A kutatások megkönnyítése és a marihuána alapú gyógymódok kifejlesztése céljából a szervezet azt javasolja, hogy a marihuánát a kormányzat vegye ki a legszigorúbb tiltás kategóriájából, ahová a heroin, az LSD és más, orvosi használatra el nem fogadható narkotikumokat sorolják, és helyezze át a metadon kategóriájába.

A változtatás "nagy segítséget jelente a további kutatások támogatásában" - mondta Seth Ammerman, a Stanford Egyetem gyermekgyógyásza, az irányelvek vezető szerzője.

Az akadémia irányelve alapján talán több gyermekgyógyász írna fel marihuánát, a szervezet azonban kijelentette, a kannabisz használatát "csak olyan gyerekek esetében szabad fontolóra venni, akik gyógyíthatatlanok vagy olyan súlyos állapotban vannak, hogy más kezelési mód hatástalan".
Az akadémia megismételte korábbi javaslatát, amelyben nem támogatta a felnőttek rekreációs célú marihuánahasználatának legalizálását, mivel ez szerinte a gyerekek számára is elérhetőbbé tenné a szert. Az ajánlás nem foglalkozott a felnőttek orvosi marihuánával való kezelésével.

Korábbi tanulmányok a gyerekek rekreációs célú marihuánahasználatát összefüggésbe hozták az egészség és az agyfejlődés, többek közt a memória, a figyelem, az ítéletalkotás és a reakcióidő zavaraival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horror: 13 éves lány vérzett el a nőgyógyász asztalán

A doktor ellen indított per volt az első amit nők genitális csonkításának tiltott, de mai napig… Tovább olvasom