Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Családi botrány után távozik a védelmi államtitkár

Hollandia - Lemondott pénteken Jack de Vries holland védelmi államtitkár, mivel kiderült, hogy viszonyt kezdett egy beosztottjával.
A 42 esztendős kereszténydemokrata államtitkár visszavonul az aktív politizálástól is, lemond pártja, a CDA 15., biztosan mandátumot érő helyéről is a küszöbönálló választásokon. De Vriesre hatalmas nyomás nehezedett, miután kiderült, hogy egy beosztottjával kezdett viszonyt, és felesége kitette közös lakásukból, mire beköltözött egy kaszárnyába.

"Több hatalma van, mint egy miniszternek" - mondták De Vriesről, aki, mielőtt még tagja lett a kormánynak, pártja választási kampányának vezetője, majd Jan Peter Balkenende miniszterelnök politikai tanácsadója volt.

De Vries már hétfőn bejelentette, hogy az adott körülmények között nem vállal szerepet pártja választási kampányában, de államtitkári posztját megőrizte. Mint a holland NRC Handelsblad honlapja írja, ezt nem vették jó néven a katonai szakszervezetek és távozását követelték, mondván De Vries hitelét vesztette.

A kormányban kezdetben rábízták, hogy marad-e. "Magánügy" - kommentálták, szemet hunyva a tény felett, hogy hivatali beosztottja volt a szeretője. Közismert volt, hogy baráti szálak fűzik Balkenendéhez, aki viszont már nem volt hajlandó egyértelműen kiállni érte. Szerdán arra a kérdésre, hogy van-e még bizalma államtitkárában, a kormányfő így válaszolt: "Nem merül fel a bizalom kérdése, arról akkor kell beszélni, ha csorba éri".

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2010. május 15. 19:36
    „Nálunk még erre nem volt példa soha,hogy hiba esetén valamelyik politikus lemondott volna.Hiába, szükség van a több százezres havi jövedelemre.Éppen ezért nem is érzékelik nálunk a politikusok sem országos, sem megyei szinten,hogy mit jelent havi 90 ezer forintos jövedelemből megélni úgy, hogy az egyik házastárs munkanélküli,devizahitellel is meg kell, meg kellene birkózni és még sorolhatnám mindazokat a nehézségeket, amelyeket a 8 év regnáló kormány "rendesen" elénk gördített.Most abban bízom, bízunk, hogy az új kormány helyre teszi ezeket a problémákat és komoly megoldási alternatívákat kínál! Ehhez sok sikert az új kormánynak és komoly felelősségre vonást a réginek népellenes bűntetteiért!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A miniszteri fizetéseket is csökkentik

Olaszország - Az olasz kormány a lakosságtól és a politikusoktól egyaránt áldozatokat követelő… Tovább olvasom