Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Csoportosan erőszakoltak meg lányokat

Prostituáltak, alvilági kapcsolatok, orgiák. Egy nemrég megjelent könyv eddig nem ismert oldaláról mutatja meg a svéd királyt.
„Mindig hat körül jöttek az urak. Először megvacsoráztak, majd átmentek a lányokhoz", mondja Mille Markovic, stockholmi bártulajdonos. Nem akárkikről beszél a délszláv származású férfi, és ő maga sem akárki. Markovic a stockholmi éjszakai élet ismert figurája, a prostitúciótól a kábítószerkereskedelemig sok mindenben érdekelt. Az urak pedig nem mások, mint maga a svéd király és baráti köre.

Egy most megjelent könyvben Thomas Sjöberg újságíró a király magánéletét mutatja be kíméletlen őszinteséggel. A megfogalmazott vádakra azonban Carl Gustav csak mosolyog, jogi lépéseket nem tervez. Amikor kínai körútján rákérdeztek a könyvre, ő igyekezett elpoénkodni az ügyet. „Melyik könyvre gondol? Itt Kínában is sok könyv van, és nem kell mindet elolvasni".

Eddig a svéd média igencsak kesztyűs kézzel bánt a királyi családdal. Direkt cenzúra persze nem volt, de mindenki tudta, hogy mit szabad és mit nem ildomos leírni az ország első családjáról. Sjöberg könyvét is először megpróbálta a svéd sajtó elhallgatni, de a baloldalhoz közelálló bulvármédia felkarolta a témát, és az Aftonbladet önálló mellékletet szentelt már a király szexügyeinek.

A könyv ugyanis azt állítja, hogy Carl Gustav baráti körével rendszeresen vendégeskedett Markovic alvilági sztriptízbárjában, ahol lányok, pezsgőfürdőzések várták az urakat. Markovic maga mondja el a könyvben, hogy a királyi baráti társaság orgiákat rendezett, miközben a bárt kívülről a királyi testőrség őrizte. Markovic pedig hiába számított Stockholm egyik leghírhedtebb bűnözőjének, biztonságban érezhette magát. Tudta, hogy amíg ilyen fontos vendégek veszik igénybe szolgáltatásait, úgysem kell rendőrségi razziáktól tartania. Így szabadon foglalkoztathatott fiatalkorú prostituáltakat.

Állításait Markovic azzal készül bizonyítani, hogy nyilvánosságra akar hozni felvételeket, amelyeken a király és társasága „a lányokkal" szórakozik. Persze azt is sejtette, hogy nagyobb pénzösszeg fejében kész megkímélni ettől a monarchiát.

A király baráti köre a vadászatok során sem vetette meg a lányokat. Egy-egy alkalommal közösen erőszakoltak meg odahozatott lányokat, s bár arra nincs bizonyíték, hogy a király is részt vett volna mindenben - tudni bizonyosan tudott mindenről.

A könyv állításai szerint Carl Gustav külföldi útjain is rendszeresen múlatta az időt sztriptízbárokban: az atlantai olimpia idején csak egyetlen este 12 ezer dollárt költött el egy helyi bárban.

De a király tudott romantikus is lenni, és néha egyetlen lánnyal is megelégedett. A kilencvenes évek elejétől az ismert svéd popénekesnővel, Camilla Henemarkkal csalta a feleségét, Szilvia királynét. Henemark most készül könyvet írni a kapcsolatról, elmesélve, hogy a király „mint valami kisiskolás" volt belé szerelmes: azt tervezték, hogy egy távoli szigetre költöznek, és „kókuszdiót esznek majd".

Carl Gustav nem kommentálja a naponta gyarapodó lajstromot, pusztán annyit mondott: „ez egy régi történet". Mindezzel azonban maga ismerte be a könyv állításainak valódiságát.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2010. november 14. 13:43
    „Ezt akár bármelyik saját "celebünk" is leírhatta volna. Pont annyira hihető és reális.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az eddiginél korábban kideríthető a születendő baba neme

Már a hetedik héten megmondhatják a kismamáknak a születendő baba nemét egy újonnan kifejlesztett vérteszt segítségével. Tovább olvasom