Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Dél-Korea megkezdte éves nagy hadgyakorlatát

Dél-Korea megkezdte csütörtökön éves nagy hadgyakorlatát, amelyen az alakulatokat egy feltételezett észak-koreai agresszió ellen, egy totális háborúra készítik fel.
Az egyhetesre tervezett manőverekben 240 ezer katona vesz részt a három haderőnemtől - légierő, szárazföldi hadsereg, haditengerészet -, ezenkívül a rendőrség - közölte az egyesített vezérkar.

Az 1950-1953-as koreai háború óta az országban állomásozó 28 ezer 500 amerikai katonából 500 vesz részt a hadgyakorlaton.

Megfigyelők szerint fennáll a veszélye annak, hogy a Korea-közi kapcsolatokban lappangó feszültséget feléleszti az idén decemberben esedékes dél-koreai elnökválasztás. Ez lehetőséget teremthet Phenjannak arra, hogy megossza déli szomszédjának társadalmát, amelyben a konzervatívok szigorúak az északiakkal szemben, míg a mérsékeltek az enyhülés hívei.

Szöul nemrégiben jelentette be: megállapodott Washingtonnal arról, hogy 300 kilométerről 800-ra növeli hadászati rakétáinak hatótávolságát, aminek révén Észak-Korea minden pontját elérhetné.

Phenjan pedig azt közölte nemrég: olyan rakétákkal is rendelkezik, amelyek képes elérni az Egyesült Államok területét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az áldozati ünnep idejére tűzszünetben állapodott meg Izrael és a Hamász

Izrael és a Hamász iszlamista mozgalom abban állapodott meg, hogy tűzszünetet tart a muzulmán… Tovább olvasom