Délmagyar logó

2017. 09. 27. szerda - Adalbert 14°C | 22°C Még több cikk.

Délután folytatták előrenyomulásukat a fegyveres felkelők, csapda La Gejlánál

Besser - Folytatták előrenyomulásukat a fegyveres felkelők Kelet-Líbiában és szombat délután és visszafoglalták Bessert.
A település bejáratánál tank lángolt, ami arra utalt, hogy Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők nemrégiben hagyták el a falut. A lakosok az út két oldalán felsorakozva fogadták a felkelőket - jelentette z MTI Hírcentrum munkatársa, Marosi Antal a helyszínről.

A falu után egy elhagyott terepjárónál szétszórt katonai ruházat között több olyat is találtak, amelyeket a szomszédos Csádban használnak. A szervizkönyvébe tett papírdarabokon található telefonszámok alapján a felkelők biztosra veszik, hogy a járművet a Kadhafi által fizetett zsoldosok használták.

A következő település, La Geyla nyugati kapujánál, amikor már nagyobb létszámú fegyveres felkelő gyűlt össze, a közelben rejtőzködő kormányhoz hű katonák össztűz alá vette őket. A golyózáporban a tudósítónak nem sikerült a halottak és a sebesültek számáról tájékozódni, mert el kellett hagyni a területet. Aki csak tehette, nem csak a betonúton, hanem akár a sivatagi terepen haladva fordult vissza Adzsdábíja felé. Szemtanúk szerint a líbiai vezetőhöz hű katonák a tüzérségi tűz után páncélozott járműveikkel a menekülő felkelők nyomába eredtek. A felkelők nem tartják kizártnak, hogy gondosan előkészített csapda várta őket La Geyla nyugati kapujánál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrongálták Esterházy János mellszobrát Kassán

Megrongálták Esterházy János mellszobrát Kassán - közölte az Új Szó című szlovákiai magyar napilap… Tovább olvasom