Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Dráma! 5 újszülöttjét ölte meg egy nő

A 28 éves német nő azért végzett a babákkal, mert attól félt, hogy férje elhagyja, ha több gyermeket szül. Párja nem tudott a terhességekről.
Németországban egy asszony megölte öt gyermekét röviddel azután, hogy életet adott nekik, mert attól félt, hogy férje elhagyja, ha több gyermeket szül - közölték a hatóságok csütörtökön.

A 28 esztendős nő, akit öt rendbeli, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt tartóztattak le, teljes körű beismerő vallomást tett. A nő hat évi nyomozást követően adta fel magát, amikor már egyre szorult a hurok a nyaka körül - közölte Ulrike Stahlmann-Liebelt, a dán határhoz közeli Flensburg főállamügyésze.

Az ügyésznő elmondta, hogy a nőnek - akinek nevét egyelőre nem hozzák nyilvánosságra a német törvények értelmében - egy 8 és egy 10 éves gyereke van. 2006 óta titkolta el további terhességeit, két alkalommal otthon, háromszor pedig egy erdőben szült, sem orvost, sem kórházat nem keresett fel, majd végzett a csecsemőkkel.

"Úgy gondolta, a férje elhagyná, ha több gyereket szülne, ezért nem beszélt senkivel se terhességéről, még férjével sem" - mondta Stahlmann-Liebelt.

"Arról beszélt, hogy bizonyos fokú jómódban éltek, világos volt, hogy férje nem akart több gyereket, részben, hogy fenntartsák életszínvonalukat és attól tartott, hogy ezt veszélybe sodorná, ha még egy gyermekük lenne" - tette hozzá.

A férj azt mondta a rendőröknek, hogy nem tudott a terhességekről, és egyelőre nem világos, miképpen tudta ezt a nő titokban tartani.

A rendőrség 2006-ban találta meg az első tetemet egy papírhulladék gyűjtőben, mintegy 15 kilométerre a család lakóhelyétől, Husumtól. A másodikra egy évvel később, egy autóút menti parkolóban bukkantak.

Miután a nő olvasott arról, hogy a DNS-minták kimutatták, miszerint a két gyerek azonos szülőktől származott, úgy döntött, hogy a többit nem rejti el nyilvános helyen. A további három tetemet ezért saját házuk pincéjében, dobozokban őrizte.

Németországban van Európa legelterjedtebb olyan gyűjtőhálózata, amelyet az egyház vagy valamely jótékonysági szervezet tart fenn a kórházakkal együttműködésben, s ahol a nem kívánt csecsemőket névtelenül le lehet adni. Az ügyész elmondta, hogy az anya nem tudta, hol keresse ezeket. Nagyjából 100 ilyen állomás van Németországban - az egyik körülbelül 50 kilométerre a nő lakóhelyétől. Jóllehet ez a hálózat törvényellenes, a hatóságok szemet hunynak felette. Évente általában 100 gyermeket adnak így le.

Amikor a hatóságok megtalálták az első két gyereket, a nyomozóknak sikerült leszűkíteniük a szülők származási helyét Husum városára.

A nyomozás során több száz DNS-mintát vettek a környék nőitől, és kedden a tettesen volt a sor. Nem sokkal ezt követően feladta magát és vallomást tett. A rendőrség a jelenleg ismert körülmények alapján abból indul ki, hogy egyedül követte el tettét, és bármennyire is hihetetlenül hangzik, senki nem vette észre egyik terhességét vagy szülését sem.

Több hasonló eset is történt Németországban az elmúlt években, az egyik legsúlyosabb esetben egy nő maximális, 15 évi börtönbüntetést kapott nyolc újszülött meggyilkolása miatt.

Olvasóink írták

 • 9. Emberségetavilágnak 2012. szeptember 28. 08:40
  „"A további három tetemet ezért saját házuk pincéjében, dobozokban őrizte."
  A férjnek nem tűnt föl a szag?
  Nem tűntek föl a dobozok?
  Azt hitte, karácsonyfa díszek vannak benne?
  Akkor már az első karácsonykor ki kellett volna derülnie a dolognak.
  Kivéve, ha tudott róla.”
 • 8. Zka 2012. szeptember 28. 08:20
  „1: kedvenc hozzászólóm megint ontja rendkívül magvas életbölcsességeit. Figyeld, most volt az ECHO tévén egy nagggyon érdekes hír, hogy az IMF robbantotta ránk a Kolontári tározót. Na az való a te értelmi szinteden levőknek, nézegesd, tetszeni fog!”
 • 7. Wacky 2012. szeptember 27. 23:58
  „ejha, sűrűn láthatták egymást, férj és feleség...”
 • 6. Szurkoló 2012. szeptember 27. 22:37
  „Uramisten, én erre a hírre nem is tudok reagálni...
  Ellenben nagyon rosszul lettem tőle...

  Alig várom a reggelt, hogy amikor felébrednek, megölelhessem, megpuszilgathassam a gyerekeimet...”
 • 5. Aranea 2012. szeptember 27. 22:11
  „4. xido:
  Rájöttem a titok nyitjára!
  Jozko gyújtotta fejemben az isteni szikrát: a nő gyakorlatilag folyamatosan terhes volt, azaz a bálnatermetet nem kellett magyaráznia, az volt az "alap", a "normális" mindenki számára, hiszen így látták nap mint nap. Gondolom, amikor szült, azt mondta, hogy fogyókúrázott, vagy még az se: betett addig egy kispárnát...

  Dodoni, dodoni, mondom én, hogy nem mindenkinek való a gyerek... 2 után rájött a család (férj?) hogy ez a kettő is sok a jóból... csak azokat már nem tudta visszaterelgetni az anyjukba. Gondolom, azoknak is életre szóló lelki törést okozott, mikor ezt megtudták. Most nem jobb lett volna, ha ez a két szerencsétlen eleve nem is csinál egyet sem, hanem boldog szinglilétben lébecolja végig az életét? Mennyi hasznos dolgot tudtak volna tenni ehelyett, s mindenki elégedett lett volna (a harcos szaporodáspártiakat kivéve).”
 • 4. xido 2012. szeptember 27. 21:28
  „Továbbra sem vagyok hajlandó elfogadni ezt a sokadszor leírt baromságot,hogy nem tudott a terhességről..Hogy a frászba lehet eltitkolni 9 hónapig tartó hízást,rosszulléteket...majd a hirtelen 1-2 hét alatti fogyást????”
 • 3. jozko 2012. szeptember 27. 20:35
  „"Fogamzásgátlónak" a megtermékenyített állapotot használta...jobban már nem tudott terhes lenni...
  Alig 8 év alatt legalább ötször esett teherbe - az ismertté vált csecsemőgyilkosságok alapján.
  Lehet, hogy közben spontán vetélése, vagy "önkezűleg elvégzett" abortusza is volt.
  Gyakorlatilag egyfolytában terhes lehetett.
  És ez nem tűnt fel a férjének?
  Mondja ezt a bolondnak!

  Lehet, hogy vallási oka volt a fogamzásgátlásnak.
  De ugyanazzal a vallással együtt tudott élni ötszörös gyermekgyilkosként?”
 • 2. cdg85 2012. szeptember 27. 20:00
  „Biztos jó házasságban éltek, ha a férj nem vett észre semmit....Anyagi jólétben????? 20 euró egy havi fogamzásgátló....Szomorú:(”
 • 1. dodoni 2012. szeptember 27. 18:52
  „Ide jutottak a németek is az öngyűlölettel, a náluk is elterjesztett hedonizmussal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakozó hajósok eltorlaszolták a Dunát Újvidéknél

A helyi hajózási vállalat alkalmazottai így tiltakoznak amiatt, hogy fél éve nem kapták meg… Tovább olvasom