Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Egy 88 éves neonáci lövöldözött a Holokauszt Múzeumban

USA - Meghalt a washingtoni Holokauszt Múzeum egyik őre, akire egy idős férfi lőtt rá szerdán.
Az amerikai főváros hatóságainak bejelentése szerint a tettes egy 88 éves, megrögzött holokauszt-tagadó, aki maga is súlyosan megsebesült a támadásban.

Az amerikai média szerint a gyanúsított egy James von Brunn nevű férfi, aki a "fehér felsőbbrendűség" nézetének hirdetője, és már ült börtönben, mert támadást kísérelt meg a Federal Reserve (Fed), vagyis az amerikai jegybank ellen. Médiajelentések szerint von Brunn 1981-ben bement a Fed washingtoni épületébe egy kézifegyverrel és egy lefűrészelt csövű puskával, de mielőtt bármit tehetett volna, az őrök leteperték.

Az idős férfinak van egy blogja, amelyben egyebek mellett Amerikát a harmadik világ szemétdombjának, ezért ostobának és lerobbantnak nevezi. A blogban azt is közli, hogy hat és fél évet töltött börtönben a Fed elleni akciója miatt. Az akció szerinte "kísérlet volt arra, hogy a Fed hitszegő kormányzótanácsa nem-erőszakos, törvényes, polgári ellenőrzés alá kerüljön." A férfi ugyanis abban a meggyőződésben volt, hogy a Fed-et a Rothschild-család hozta létre azért, hogy kiszolgálja a nemzetközi zsidó bankárvilágot. James von Brunn 1989-ben szabadult a börtönből, ahol a Fed elleni támadásért ült.

Az idős férfi a hatóságok közlése szerint röviddel szerda dél után ment be a zsúfolt Holokauszt Múzeumba, majd puskájával tüzet nyitott, és eltalálta az egyik őr, aki még vissza tudott lőni rá. A támadó állítólag válságos állapotban van.

A férfi a Holokausztról és Adolf Hitlerről, illetve a "fehér felsőbbrendűségről" írt egy könyvet, amit élete fő művének nevez amellett, hogy művésznek is tartja magát. A New York Daily News nevű amerikai lap idézte von Brunn volt feleségét, aki úgy fogalmazott, hogy von Brunn "féktelen gyűlölete a zsidók és a feketék ellen, mint a rák, úgy falta fel őt magát is". Az asszony szerint képtelenség volt minderről beszélni vele, mert a kérdésektől is dührohamot kapott. Egy internetes oldal, amely von Brunn művészinek nevezett alkotásait kínálja, a férfiról azt írja, hogy egy acélmunkás fia, és hogy ősei 1845 körül vándoroltak ki az Egyesült Államokba német területről.

Olvasóink írták

 • 12. apátfalvifaszagyerek 2009. június 12. 02:21
  „HALÁL MINDEN ÚJ ILLETVE RÉGI NÁCIRA!!!!!! A holokausztot tagadni nem lehet, az egy történelmi tény, melynek bizonyítékai vannak. A holokauszt áldozatainak számán már lehet vitatkozni, akik ezt teszik, ők az ún. revizionisták, tehát akik az eddig elfogadott elméletet akarják felülvizsgálni. Azonban ha vki ilyet akarna tenni, azt ne antiszemitizmusból, gyűlölködésből tegye, és kutatásokra alapozza elméletet... gondolok itt arra, amikor a "hülyeszkinhed" 1 fórumon benyögi h "holokamu", akkor azzal nem kell foglalkozni, valszeg annyit ért a témához mint én a traktorszereléshez... Ezt azért írtam le, mert sokan nincsenek tisztában a holokauszttagadással, mint fogalommal. És itt megmutatkozik az újnácik (bár ez a fószer lehet h "originál" xD) színvonala, mocskos tetű gyilkosok voltak 60akárhány évvel ezelőtt is, és mocskos tetű gyilkosok most is, ami kiegészül nagyfokú demagógiával, történelem nemtudással, tanulatlansággal, olvasatlansággal, és sorolhatnám tovább... Ha vki hungarista, azt megértem (bár nem értek vele egyet), mert magyar, de magyarként vki hogy szimpatizálhat a náci eszmékkel, azt nem értem... (ez a mondat természetesen nem a cikkben szereplő állatra vonatkozik, bár 1 amcsi se legyen nagyon náci..) A vén fószernak természetesen halálbüntetés az osztályrésze, ez így igazságos, remélem nem fogja megérni a foci VB-t. xD”
 • 11. flexsnake 2009. június 11. 16:11
  „2. a múzeumokat mindenhol fegyveres őrök őrzik, nem a magánmúzeumokról van szó. A kiállított tárgyak, emlékek eszmei értéket képviselnek. Az ilyen helyeken elég furcsán viselkedned és már el is fogtak. Persze nem itthon. Itt ha tökösebb az őr akkor homlokon lő még mielőtt mozdulnál, aztán majd valahogy megoldják :D
  Remélem ez a büdös náci lesz akit kivégeznek júliusban az államokban.”
 • 10. theseus 2009. június 11. 15:53
  „Tisztelt Szerk!

  Ez a hír kapcsolódik a fölötte levőhöz? Vagy véletlen a két hír elhelyezése?”
 • 9. aranka2 2009. június 11. 15:30
  „tichumachina, azt hiszel, amit akarsz. A hitnek a cenzúrához annyi köze van, mint tahószegedinek a logikus gondolkodáshoz.”
 • 8. Birodalmi 2009. június 11. 15:27
  „7. persze loga, te az őr másik "fegyverét" nézegeted, cicafiú:D”
 • 7. Logaritmus 2009. június 11. 15:21
  „2. tahoszegedi : múzeumban járva én nem az őrök fegyverzetét szoktam nézegetni.”
 • 6. Tapmancs 2009. június 11. 13:01
  „Lehet egy 88 éves is neonáci, például 80 éves koráig a holovallás hívője volt, és akkor "megvilágosodott".”
 • 5. varadipal 2009. június 11. 11:58
  „3. számú hozzászólónak igaza van, logikusan gondolkozik. A cikkíró összetéveszti a veteránt az újonccal.
  Megrögzött neo ugyanaz, mint a fából vaskarika.”
 • 4. tihumachina 2009. június 11. 11:45
  „megrogzott holokauszt tagadoo?
  azthittem azt azthiszek el amit akarok.
  vagy mar ez is cenzurazva van?”
 • 3. ukk-mukk-fuck 2009. június 11. 11:39
  „megint egy hülye cím.
  hogyan lehet egy 88 éves náci "neo" ?”
 • 2. tahoszegedi 2009. június 11. 11:18
  „...és milyen igaza van:

  " A férfi ugyanis abban a meggyőződésben volt, hogy a Fed-et a Rothschild-család hozta létre azért, hogy kiszolgálja a nemzetközi zsidó bankárvilágot"

  de ugyanakkor felvetődik a kérdés:

  Mit keres fegyveres őr egy holokauszt múzeumban?

  Ti láttatok már a Szépművészetibe, vagy akár a Terror házában fegyveres őrt?”
 • 1. Tapmancs 2009. június 11. 10:27
  „Természetesen neonáci, ki más is lehetne... véletlenül nem volt őr Auschwitzban? Nem lepődnénk meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világ legkisebb tizenévese alig hatvan centiméter magas

Tizenöt éves korára nem éri el a hatvan centimétert egy indiai leány, Dzsioti Amge magassága. Ő a… Tovább olvasom