Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Egy család tagjai ölték meg a palesztin tizenévest

Egy izraeli család tagjai ölték meg a palesztin fiatalt - derült ki az izraeli média által a múlt szerdai jeruzsálemi gyilkosságal kapcsolatban nyilvánosságra hozott újabb részletekből.
Egy család tagjai követték el a bűntettet, öten közülük egy ismert, tekintélyes jeruzsálemi rabbi unokái, egyikük pedig annak fia. Ketten közülük kiskorúak. Vallomásuk szerint azt ígérték, hogy szerelőhöz viszik a rabbi kocsiját, s annak tudta nélkül azt használták fel az emberrabláshoz.

Már előző nap is próbálkoztak egy palesztin fiatal elrablásával, akkor egy másik kelet-jeuzsálemi arab lakónegyedben egy kilencéves kisfiút szemeltek ki, de azt az emberrablást a gyermek édesanyja az utolsó pillanatban megakadályozta. Az elfogott hat gyanúsítottból hárman beismerték, majd rekonstruálták tettüket annak helyszínén, ők már találkozhattak ügyvédeikkel.

A vádlottak egy részét pszichiátriai megfigyelésre küldte hétfői ülésén a bíróság. Az ellenük felhozott vádak között fiatalkorú megölése, rasszista indítékból elkövetett bűntett, emberrablás zsarolás vagy gyilkosság céljából, valamint terrorszervezetben való tagság szerepel.

Az elfogott szélsőségesek mind Jeruzsálemben vagy a környező településeken élnek, s fekete fejfedőt, kapedlit viselő, keleti származású ultraortodoxok. A bíróság hétfői meghallgatásán két csoportra osztották a gyanúsítottakat: a közvetlen elkövetőkre és segítőtársaikra.

A családnak az oktatási minisztérium által az utóbbi időkig támogatott alapítványa van - közölte a 10-es tévécsatorna híradója.

A palesztin kamasz elrablása és brutális megölése nyomán kitört zavargásokban több tízmillió sékelre (több százmillió forint) teszik csak a villamosok kelet–jeruzsálemi működésében okozott károkat, s a tömegközlekedés Jeruzsálem keleti felében még csak részben állt helyre.

A gyászoló palesztin családot több százan keresték fel részvétüket nyilvánítva az utóbbi napokban. Politikusok, köztük Mahmúd Abbász palesztin elnök és több izraeli parlamenti képviselő, valamint zsidó és arab civilek tömege. Az egyik június 12-én elrabolt és megölt izraeli fiatal családja is elítélte a bosszút, és együttérzéséről biztosította az áldozat rokonait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos merényletben megöltek négy cseh NATO katonát

Öngyilkos merényletben megölték a NATO legkevesebb négy katonáját, két rendőrt és tíz civilt… Tovább olvasom