Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Egy hackercsoport betört az amerikai szenátus számítógépes rendszerébe

Egy számítógépes hackercsoport betört hétfőn az amerikai szenátus számítógépes rendszerébe.
Az internetes kalózakcióról először maga a tettes, a Lulz Security nevű hackercsoport számolt be, és szenátusi fájlokat tartalmazó listát tett fel a világhálóra, bizonyítandó saját állítását. Később a szenátus biztonsági szolgálata is megerősítette ezt, s közölte, hogy sem a szenátus számítógépes hálózatának biztonsága, sem a szenátorok személyes információi nem kerültek veszélybe. Mindazonáltal számítógépes szakértők nagyon kínosnak tartják az esetet.

A Lulz Security azzal magyarázta tettét, hogy "nem szereti túlzottan az amerikai kormányzatot", és merő szórakozásból közzétett néhány jelentéktelen dokumentumot, csupán jelezvén, hogy képes hozzáférni.

"Uraim, ez háborús cselekedet lenne?" - firtatta közleményében a hackercsoport. Ezzel nyilvánvalóan utalt arra a minapi sajtóértesülésre, amely szerint a Pentagon arra a következtetésre jutott, hogy egy másik országból kiinduló kibernetikai támadás háborús cselekedetnek minősülhet.

Az amerikai és európai internetlovagokból kötetlenül szerveződő csoport korábban már több hangzatos kalózakciót hajtott végre, így betört a Sony elektronikai nagyvállalat rendszerébe és a Fox.com honlapra is.

Az elmúlt két napban a világsajtó több tekintélyes intézmény elleni hackertámadásról adott hírt. Ismertté vált, hogy a közelmúltban feltörték a Nemzetközi Valutaalap számítógépes rendszerét, és megbénították a spanyol rendőrség honlapját is. Mindkét kibertámadást a magát Anonymousnak nevező nemzetközi hackercsoport hajtotta végre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikában csak 26 százalékos a líbiai akció támogatottsága

Egyesült Államok - Az amerikai potenciális szavazók alig 26 százaléka gondolja úgy, hogy az Egyesült… Tovább olvasom