Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Egy négyméteres krokodil végzett vele

Megtalálták az ausztrált hatóságok szombaton annak a 21 éves férfinak a maradványait, akit egy krokodil ragadott el az ország északi, trópusi részén. A hatóságok bejelentése szerint lelőtték a ragadozót, amely a feltételezésük szerint végzett a fiatalemberrel.
Keith Parry a Daly nevű folyót akarta átúszni, pénteken reggel, amikor eltűnt. A vadőrök egy kilométerre eltűnésének helyétől találták meg a maradványait, amelyek alapján biztosra vehető, hogy a szerencsétlen férfi krokodiltámadás áldozata lett. A több mint négy méter hosszú hüllőt a a maradványok közelében azonnal lelőtték.

A rendőrség szerint Parry ivott, mielőtt úszni ment. Családjával ünnepelte volna meg szombaton a 21-ik születésnapját. "A családtagjai a fiatalember sikoltozására ébredtek fel álmukból" - nyilatkozta Jamie Chalker rendőrtiszt, mielőtt megtalálták a maradványokat. A keresésre induló parkőröket utasították, hogy lőjenek le minden, három méteresnél nagyobb krokodilt, de végül csak eggyel végeztek. A rendőrség szerint rendkívül felelőtlen volt a férfi, hiszen köztudott, hogy a Daly nevű folyó hemzseg a nagy krokodiloktól.

Márciusban egy 11 éves lányt ölt meg egy krokodil a mostani tragédia helyétől nem messze. Briony Goodsell hétéves testvérével és két barátjával úszkált a támadás idején, nekik nem esett bajuk. Februárban egy ötéves kisfiút ölt meg a parton egy hüllő, amikor a gyerek a kutyájával játszott. A sorozatos tragédiák miatt sokan követelik a krokodilok tömeges kilövését. Az északi térség kormánya új rendeletet akar kiadni, amelynek értelmében pénzt fizetnének minden egyes krokodil megöléséért. Az állatvédők szerint ez rettenetes mészárláshoz fog vezetni

Akár hét méteresek is lehetnek

Ausztrália északi részén élnek a világ legnagyobb krokodiljai, a sósvízi krokodilok, amelyek akár hét méteresek is lehetnek, és súlyuk meghaladhatja az egy tonnát. Ebben a térségben 80 ezerre becsülik a számukat, és egyelőre védett állatoknak számítanak. A helyi hatóságok korlátozott irtást javasoltak 2005-ben, de a tervet akkor elvetették végül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 millió dolláros kártérítési per Észak-Korea ellen

Izrael - Beperelte pénteken Észak-Koreát több, Izraelben élő amerikai állampolgár, akik állításuk… Tovább olvasom