Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Egyforma pénzügyi szigort vár az EU-tól a tagállamokkal szemben egy belga politikus

Arra sürgette a belga kormány egyik tagja pénteken az Európai Bizottságot, hogy az Európai Unió minden tagállamával egyformán szigorú legyen az államháztartási hiányra vonatkozó értékeléseiben.
Melchior Wathelet államtitkár azzal kapcsolatban nyilatkozott a belga állami rádiónak, hogy az uniós végrehajtó szerv az év elején nyomást gyakorolt hazájának kormányára, további megtakarítások elhatározására kényszerítve a kabinetet.

Brüsszeli sajtójelentések szerint a belga illetékes úgy fogalmazott: azt várná a bizottságtól, hogy figyelme nem csupán Belgiumra korlátozódik, hanem minden tagországgal legyen hasonlóan szigorú.

Wathelet egyértelművé tenné, hogy elsősorban az elnökválasztási kampányt élő Franciaországra gondol. Úgy vélte, Párizs költségvetési eredménye rosszabb Belgiuménál, növekedési előrejelzései pedig optimistábbak.
Az új belga kormány a bizottság nyomására a múlt hét végén sietve újabb megtakarítási intézkedéseket fogadott el. Néhány nappal később az Európai Bizottság úgy foglalt állást, hogy az ország hatékony lépéseket tett az államháztartási hiány csökkentésének érdekében.

Olivier Chastel költségvetési miniszter pénteken jelentette be, hogy előzetes becslések szerint a tavalyi hiány a bruttó össztermékhez (GDP) képest kereken négy százalék volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdokat jelentene a hulladékról szóló jogszabályok betartása

Az Európai Bizottság tanulmánya szerint s hulladékról szóló betartások 72 milliárd eurót… Tovább olvasom