Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Egyházi és társadalmi szolidaritást sürgetett Ferenc pápa

A rászorulók segítésére buzdított Ferenc pápa csütörtökön az úrnapja (Corpus Domini) ünnepén bemutatott misén, amelyet az egyházfő vezetésével körmenet követett Róma központjában.
A pápa a hagyományt követve a római lateráni Szent János-bazilika előtti téren pontifikálta az úrnapi misét. Az esős idő ellenére a római plébániák hívői a teret megtöltve vettek részt a szertartáson, amelyen az egyházfő a szolidaritásról beszélt.

Kijelentette, hogy egyháznak és társadalomnak nem kell félnie a szolidaritástól: “azt a keveset, amink van, azt a keveset, amik vagyunk, ha megosztjuk, gazdagsággá válik"- fogalmazott homíliájában Ferenc pápa. A kenyér és a hal megsokszorozódásának bibliai történetét felidézve tévesnek nevezte azt a magatartást, mely szerint mindenki csak saját magával törődjön. Elmondta, ha a tanítványokon múlt volna, elküldték volna a tömeget, egyedül Jézus volt az, aki mindenkivel törődött.

Ferenc pápával az élen a római hívők a lateráni Szent János-bazilikától a nem messzi Santa Maria Maggiore-bazilikáig vonultak körmenetben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb ricingyanús levelet küldtek Obamának

A levelet az elnöki hivatal postabontójában találták meg, a Fehér Ház épületén kívül. Tovább olvasom