Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Egyházi vezetők tanácskoznak Genfben

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának és az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) vegyes bizottsága Genfben ülésezik.
Genfben ülésezik az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) és az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) vegyes bizottsága csütörtöktől szombatig Emmanuel francia metropolitának, a CEC elnökének meghívására - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-vel.

A tanácskozás témája: új kihívások az európai egyházak tanúságtétele előtt. Az 1972-ben alapított vegyes bizottság évente tanácskozik a két szervezet elnökének és hét-hét tagjának részvételével. A CEC tagjai az idén először találkoznak a CCEE új vezetőségével, köztük a szervezet elnökévé tavaly újból megválasztott Erdő Péter bíborossal és a tavaly októberi plenáris ülésen kinevezett hét tagjával.

A közlemény utal arra: szakértők bevonásával zajlik az ülés. Giancarlo Blangiardo, a Milano-Bicocca egyetem professzora az egyházak és a társadalom előtt álló demográfiai, politikai és gazdasági kihívásokról tart előadást; a londoni King’s College professzora, Alister McGrath pedig a téma kulturális és spirituális vonatkozásairól beszél majd.

Az előadások alapján tanácskoznak arról, hogyan tehetnek tanúságot az egyházak a folyamatosan változó világban pasztorációs tapasztalataik alapján, milyen teológiai és gyakorlati válaszokat tudnak adni.

A résztvevők találkoznak majd az Egyházak Világtanácsa, a Lutheránus Világszövetség, a Református Egyházak Világközössége és az ACT Alliance elnevezésű szervezet elnökeivel, képviselőivel, valamint a genfi helyi egyházak képviselőivel.

Péntek este fogadja a résztvevőket Silvano Tomasi érsek, aki a Szentszék állandó képviselője az ENSZ genfi székhelyű hivatalainál. Ezen a napon tanácskoznak a cigányság európai jelenlétéről, az európai muzulmánokkal folytatott párbeszédről és a földrész politikai, gazdasági helyzetéről is.
Szombaton zárásként a Reformáció Nemzetközi Múzeumába látogatnak az ülés részvevői.

Olvasóink írták

 • 1. Együgyű 2012. január 25. 09:07
  „. ,,Egyházi vezetők tanácskoznak Genfben"
  Egyházi vezetők tárgyalnak az új stratégiáról. Kérdés csak az, hogyan és mi módon kell most ebben a világban hatékonyan és a leggazdaságosabban lenyúlni az országokat és a népeket. Az egyház semmit sem ad most sem ingyen a népnek. Köztudott itt is ,,Jézus koporsóját sem őrizték ingyen" A vezetők eddig sem érezhették meg, ha a világ nehéz helyzetben volt (van.) Tehát Ők sem!A dőzsölést és képmutogatást, mint hatalomra kerülésüktől kezdve, valamint eddig és ezután is folytatni akarják. Nem akarnak a köznép életszinvonalára sülyedni és azt átélni. A mai napi legfontosabb kérdés, Csongrád Megye püspökének javaslatának megtárgyalása. Mi módon segítsük ki a szorult helyzetből a Szeged 2011 profi, kitüntetett, Footbal csapatát. Meg állapították a
  népet már államaik egyre jobban butítják és kettéosztják. Tehát, csak ezt követni kell, de még rafináltabb módon. Minnél több tanítójuk legyen ezért a teológiai szakképzéseken nem szabad bevezetni az önköltség finanszírozását! Tehát csak a lélekharang megkondításának és egyéb költségek növelésének összegében kell dűlőre jutniuk. ,,Mert ugye az igazság odaát van. ,,A társadalmi és gazdasági olló is egyre jobban szétnyílik. Ez is kedvez hatalom megszilárdításának. Már elég birka van az akolban de több kell! A birkák hál istenünknek, a mi érdekinkben bégetnek a meg nem térteknek. Tehát baj igazán nincs!
  Én álmodtam ezt az írást?
  OFF
  Vagy egy istenhívő vagyok? Az egyházaktól független, MINDENHATÓÉ?
  Most már a hívők és megtévesztettek szidhatnak, bírálhatnak, ócsárolhatnak! A Jézusi küldetésük is ezt követeli meg!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama: Amerika erősíti vezető szerepét a világban

Az amerikai vezető szerep erősödése szerte a világon érezhető" - jelentette ki az amerikai elnök,… Tovább olvasom