Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Egyiptomi diplomatákat raboltak el Líbiában

Ismeretlen fegyveresek elrabolták a líbiai egyiptomi nagykövetség öt munkatársát - jelentette be a líbiai kormány szombaton.
Egy diplomatát még pénteken hurcoltak el az otthonából, a követség másik négy munkatársát pedig szombaton reggel rabolták el. A líbiai külügyminisztérium közlése szerint pénteken a követség egy ügyintézője, szombaton a kulturális attasé és három másik alkalmazott került emberrablók fogságába.

Egyelőre egy szervezet sem jelentkezett az emberrablás elkövetőjeként.

Néhány órával az első diplomata eltűnése előtt az egyik líbiai fegyveres csoport, a Líbiai Forradalmi Hadműveletek Központja bejelentette, hogy vezetőjüket, Saban Hadíját letartóztatták Egyiptomban, és "határozott válaszlépést" helyezett kilátásba arra az esetre, ha az egyiptomiak nem engedik el Hadíját. A csoport egy másik vezetője viszont cáfolta, hogy ők követték el a pénteki emberrablást.

Líbiában három évvel Moammer Kadhafi elnök uralmának megdöntése után is ingatag a biztonsági helyzet. Nem ritka, hogy fegyveres csoportok diplomatákat és üzletembereket rabolnak el, gyakran váltságdíj reményében.

Kadhafi bukása óta akadozik a hadsereg és a rendőrség működése, és a hatóságok jórészt csak különböző milíciák segítségével tudják fenntartani a törvényes rendet. Más fegyveres csoportok viszont szembeszállnak a kormánnyal, és létfontosságú létesítményeket tartanak a hatalmukban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erős földrengés rázta meg Jáva szigetét

De szökőár veszélye nem áll fenn a hatóságok szerint. Tovább olvasom