Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Egymásba rohant két metró Szöulban - videóval

Az egyik szerelvény belerohant a másik végébe. Több mint 230 ember sérült meg.
Több mint 230 ember sérült meg a dél-koreai fővárosban történt metróbalesetben, amelyet műszaki hiba okozott - jelentette be szombaton a szöuli önkormányzat.

A 238 sérült közül 43 ember szorult kórházi kezelésre, a két szerelvény összeütközése azonban nem követelt halálos áldozatot. A balesetet követő mintegy tíz perc alatt biztonságba helyezték a két szerelvény mintegy ezer utasát - tették hozzá.

A hatóságok közölték, hogy a követési távolságot automatikusan tartó rendszer hibája okozta az ütközést a szöuli metró 2-es vonalának Szangvangszimni nevű állomásán, ahol az egyik szerelvény belerohant a még bent álló másik szerelvény végébe.

A követési távolságot automatikusan ellenőrző rendszernek be kellett volna kapcsolnia, amikor a szerelvény 200 méterre volt a másiktól, ám a rendszer meghibásodott az önkormányzat közleménye szerint.

A 2-es vonal a szöuli metró legforgalmasabb vonala, 2012-ben 75 millió utast szállított.

Korábban

Mintegy 170 ember sérült meg egy metróbalesetben pénteken a dél-koreai fővárosban, a mentőszolgálat szóvivője szerint azonban egyik sérülés sem tűnik súlyosnak.

A dél-koreai média híradásai szerint a szöuli metró 2-es vonalának Szangvangszimni nevű állomásán egy érkező szerelvény futott bele egy másik, az állomáson álló szerelvény végébe.A baleset két héttel azután következett be, hogy egy dél-koreai komphajó elsüllyedt a Koreai-félsziget délnyugati partjainál, 302 ember - többségében középiskolás diák - halálát okozva, s az áldozatokat gyászoló ország még fel sem ocsúdhatott az elmúlt húsz év legsúlyosabb szerencsétlenségének sokkjából.

A pénteki metróbaleset sérültjei közül 32-t kellett kórházba szállítani, de a közeli kórház egyik orvosa szerint a sérültek többsége saját lábán érkezett hozzájuk.

Egymásba rohant két metró Szöulban. Fotó: MTI/AP/Yonhap, Park Tong Dzsu (galéria)

Az ütközésben kisiklott az elöl lévő szerelvény két kocsija, és az utasok egy része állítólag akkor sérült meg, amikor a felszólítások ellenére nem maradt bent az elöl lévő szerelvényben, és sokan kiugráltak az alagútban maradt kocsikból.

A városvezetés szerint magát az ütközést a követési távolságot automatikusan tartó rendszer hibája okozhatta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 2100 halottja van a sárlavinának Afganisztánban

A térségben, az északkelet-afganisztáni Badahsán tartományban fennáll további földcsuszamlások… Tovább olvasom