Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Egyre biztosabbnak tűnik Angela Merkel győzelme

Németország - Két hónappal a németországi választások előtt egyre biztosabbnak látszik, hogy Angela Merkel kerül ki győztesen a versenyből.
A Forsa közvélemény-kutató intézet szerdán közzétett friss felmérés szerint a hivatalban lévő kancellár és pártja népszerűsége egyre nagyobb: a megkérdezettek 58 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Merkelnek szavazna bizalmat, míg vetélytársára, Frank-Walter Steinmeier külügyminiszterre a válaszadók mindössze 17 százaléka adná voksát.

Angela Merkel egyéni népszerűségi mutatója ráadásul újabb két százalékkal nőtt a legutóbbi, egy hónappal ezelőtti felmérés óta, és ezzel elérte az idei legmagasabb szintet. Szintén rekordot döntött Steinmeier, igaz, ő negatívat: népszerűségi indexének három százalákos esése az elmúlt 11 hónap mélypontját jelenti számára. Ugyancsak két százalékponttal nőtt a kancellár jobbközép szövetsége, a CDU/CSU támogatottsága: 38 százalékos népszerűségük áll szemben a külügyminiszter szociáldemokrata SPD-jének 23 százalékos támogatottságával.

A szeptember 27-i németországi választást követően Merkel feltehetően megszakítja majd az egyébként igen nehézkes koalíciós együttműködést az SDP-vel, és várhatóan a jelenleg 13 százalékon álló Szabaddemokrata Párttal alakít új kormányt. A többi parlamenti párttal kapcsolatosan a felmérésből kiderül, hogy a zöldek a szavazók 12 százalékának, míg a radikális baloldal pártja a voksolók kilenc százalékának bizalmát élvezi.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2009. július 30. 12:37
    „@mignon: augusztusban nem megy Magyarországra, hanem jön! Elég nagy a különbség, már csak a helymeghatározás miatt is! Ez éppen olyan, mint a mikor Gyurcsány Ferenc ex miniszterelnök úr beszélt a korona történetéről Angela Merkel kancellárnak!”
  • 1. Mignon 2009. július 29. 22:09
    „Hajra Angie!!!!!!!!!!
    (Veled vagyok!!)

    Augusztusban megy Magyarorszagra!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfulladt a hűtőszekrényben egy kisfiú

Szlovákia - A fiú halálának pontos okát a boncolás állapíthatja meg. Tovább olvasom