Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán Még több cikk.

Egyszerre csaptak le amerikai és kínai fegyvercsempészekre

28 embert vettek őrizetbe, amikor összehangolt akcióban egyszerre csaptak le amerikai és kínai fegyvercsempészekre.
Fegyvercsempészekre csapott le összehangolt akciójában a kínai és az amerikai rendőrség a két országban, melynek során 28 gyanúsítottat vettek őrizetbe.

Huszonöt embert Kínában fogtak el, társaik az Egyesült Államokban akadtak horogra. A hatóságok zsákmánya: 105 lőfegyver, 50 ezer töltény és nagy mennyiségű alkatrész - derül ki a minisztériumi közleményből.

A nyomozás azt követően indult meg, hogy Sanghaj vámtisztviselői 2011 augusztusában fegyveralkatrészekre bukkantak New Yorkból a kelet-kínai Tajcsou (Taizhou) városba feladott csomagokban. Tartalmukként erősítőket tüntettek fel.

Tajcsouban őrizetbe vettek egy 32 éves férfit, akiről bebizonyosodott, hogy közreműködője a két ország közötti illegális fegyverkereskedelemnek. Partnere egy 25 éves, kínai származású férfi Lin Csö-fu (Lin Zhifu) volt, aki 2009 óta élt az Egyesült Államokban.

A fegyverek beszerzését, tárolását és interneten történő értékesítését Lin szervezte meg. A megrendeléseket UPS Express gyorspostával küldték a közvetítőnek Tajcsouba.

A csempészáru többsége az Egyesült Államokból származott, ezért kínai kérésre az amerikai hatóságok nyomozást indítottak, és idén májusban elfogták az amerikai Nemzeti Gárda 20 éves törzsőrmesterét, Joseph Debose-t, akinél 12 darab, tengerentúli szállításra váró fegyvert találtak.

Korábban a kínai média arról számolt be, hogy elterjedt a fegyverek online adásvétele Kínában, és a hatóságokat "trükkös" szóhasználattal játsszák ki a kereskedők és a vevők. Szakértők akkor úgy vélték, hogy a helyzetet némileg orvosolná, ha megszigorítanák az elektronikus kereskedelem, valamint a kapcsolódó expressz kézbesítési szolgáltatás szabályait.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két nigériai falut mészároltak le

Fegyveres támadók rajtaütöttek két észak-nigériai falun, és legkevesebb 23 személyt brutálisan… Tovább olvasom