Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Éjféli helyzetjelentés a fukusimai erőmű reaktorairól

A japán hírügynökség csütörtök éjféli (helyi idő) helyzetjelentése a fukusimai atomerőművek reaktorairól:
Egyes számú erőmű,

1. reaktor - a működést automatikusan felfüggesztették a földrengés miatt, hűtési hiba jelentkezett, a reaktormagban részben megolvadtak a fűtőelemek, gőz szabadult ki, a reaktor épülete szombaton megrongálódott hidrogénrobbanás miatt, tengervizet szivattyúznak bele.

2. reaktor - a működést automatikusan felfüggesztették a földrengés miatt, hűtési hiba jelentkezett, tengervizet szivattyúznak bele, fűtőelemek maradtak egy időre fedetlenül, gőz szabadult ki, a reaktor épülete megsérült a hármas reaktornál hétfőn történt robbanás miatt, félő, hogy a reaktortartály megsérült, tartani kell a fűtőelemek esetleges egybeolvadásától.

3. reaktor - a működést automatikusan felfüggesztették a földrengés miatt, hűtési hiba jelentkezett, félő, hogy a reaktormagban részben összeolvadtak a fűtőelemek, gőz szabadult ki, tengervizet szivattyúznak bele, a reaktor épülete megsérült hétfőn hidrogénrobbanás miatt, kedden magas szintű sugárzást észleltek a közelében, szerdán az épületből füstcsóva tört ki, amelyről azt feltételezik, hogy a kiégett fűtőelemek tároló medencéjétől jött, a reaktortartály komoly károsodását nem tartják valószínűnek, a medencére csütörtökön helikopterekből tengervizet zúdítottak, és a földről is vizet locsoltak rá vízágyúból.

4. reaktor - karbantartás folyt a földrengéskor, kedden valószínűleg hidrogénrobbanás következtében tűz ütött ki a kiégett fűtőelemek tároló medencéjénél, ugyanott rendellenesen megemelkedett a hőmérséklet, szerdán tüzet észleltek a reaktor épületében, félő, hogy csökken a medence vízszintje, és újra elindul a láncreakció.

5. és 6. reaktor - karbantartás folyt a földrengéskor, a kiégett fűtőelemek tároló medencéjében csütörtökön 64 fokra nőtt a víz hőmérséklete.

Kettes számú erőmű,

- 1., 2. és 4. reaktor - a működést automatikusan felfüggesztették a földrengéskor, hűtési hiba jelentkezett, majd sikerült a hideg leállás.

- 3. reaktor - a működést automatikusan felfüggesztették a földrengéskor, majd sikerült a hideg leállás.

Olvasóink írták

 • 4. keiner 2011. március 18. 07:29
  „Még mindig minden bizonytalan. Az IAEA-fönök csak nem megy Fukushimaba.
  http://www.n-tv.de/”
 • 3. keiner 2011. március 17. 19:15
  „Helikopterbol csináltak a videót, most hélyesbítettek.”
 • 2. keiner 2011. március 17. 19:09
  „A kettes reaktornal fekszik a kábel, de áram nélkül, mert ott mindenütt víz van.”
 • 1. keiner 2011. március 17. 18:32
  „Itt a vidó, amit az USA-Drohne csinált:
  http://www.youtube.com/watch?v=lBXqiw6EJUk&feature=rtupdates&src=yt_results&tid=48425900638871552&eid=1300382683003259_182333954_2640317660&l=youtu.be/lBXqiw6EJUk”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először kerülhet nő az FBI igazgatói székébe

Fran Fragos Townsend személyében először kerülhet nő az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI)… Tovább olvasom